Sport

Csv Apeldoorn wacht lastige klus

APELDOORN – Csv Apeldoorn speelt zaterdag 21 oktober de thuiswedstrijd tegen sv Urk. Het wordt een cruciaal duel voor de rood-gelen. Winst is goed voor aansluiting met de onderkant van de middenmoot, ieder ander resultaat betekent dat de ploeg van trainer Jürgen Schefczyk de komende weken is veroordeeld tot het spelen van degradatievoetbal.

De cijfers zijn duidelijk: csv Apeldoorn haalde uit de eerste zeven wedstrijden slechts vijf punten. Doelman Patrick Jansen moest al 22 tegentreffers incasseren, veruit de meeste van alle zestien ploegen in de Hoofdklasse B. En dat terwijl Jansen een prima seizoen speelt. “We hebben een groot issue met de tegendoelpunten’’, zei Schefczyk zaterdag na de 4-2 nederlaag bij SDC Putten. “We zijn een ploeg in de problemen. We hebben moeite om ons over tegenslag heen te zetten.’’

Met sv Urk komt er zaterdag een oude bekende naar Sportpark Orderbos. Richard Karrenbelt is trainer bij de gasten. De Apeldoorner maakte naam bij clubs als Loenermark, WSV en sc Genemuiden. Van 2013 tot 2015 was Karrenbelt twee seizoenen de trainer van csv Apeldoorn. Hem is er veel aan gelegen de drie punten mee naar Urk te nemen. Tot nog toe moest zijn ploeg genoegen nemen met één punt. Afgelopen zaterdag kwam daar bijna een punt bij, maar in blessuretijd sloeg Ajax alsnog toe: 0-1.

Als het zaterdag op strijd, passie en vechtlust aankomt, kunnen de Apeldoorners de borst nat maken. Het zijn de kwaliteiten waar sv Urk om bekend staat. Csv Apeldoorn kan zich vasthouden aan het feit dat het al vijftien keer het net wist te vinden, waar sv Urk op vijf treffers bleef steken. Zeven verschillende spelers van csv Apeldoorn waren dit seizoen al doeltreffend. Maar doelpunten tellen pas echt, als de gaten in de defensie worden gestopt.

Het duel tussen csv Apeldoorn en sv Urk begint zaterdag om 15.00 uur. Wedstrijdsponsor is Bouwonderneming Veeneman, een van de twee hoofsponsors van csv Apeldoorn.