Sport

csv Apeldoorn klaar voor nieuw spektakelstuk

APELDOORN – Hoe goed is het huidige csv Apeldoorn eigenlijk? Wie op de website van de club het vierde doelpunt bekijkt dat de ploeg van trainer Peter Boeve afgelopen zaterdag tegen sv Lelystad’67 maakte kan niet anders dan erkennen dat er uitzonderlijk gevoetbald kan worden. Reden voor een aantal ouders van pupillen om op internet een actie te beginnen om zo nog meer publiek naar Sportpark Orderbos te lokken. Zaterdag is SDV Barneveld de tegenstander.

Csv Apeldoorn staat niet voor niets op de derde plek van de Hoofdklasse B. De ploeg koppelt inzet aan doorzettingsvermogen en goed voetbal. Afgelopen zaterdag werd in de beker op gedegen wijze afgerekend met sv Lelystad, dat in de top de van de tweede klasse staat. Daarmee is de wedstrijd van zaterdag, tegen SDV Barneveld nog niet gewonnen.

Hans van Arum is de trainer van SDVB. De oud-prof van onder meer Vitesse werkte in het verleden bij AGOVV Apeldoorn. Hij bewaart met zijn huidige club goede herinneringen aan Sportpark Orderbos. Daar werd immers afgelopen seizoen de titel binnen gehaald toen een beslissingswedstrijd tegen sv Berkum nodig was om het kampioenschap te beslissen. Dit seizoen heeft SDVB het als promovendus lastig. Er werden negen punten binnengehaald uit de eerste twaalf wedstrijden. Opvallend daarbij is dat de ploeg van Van Arum hoogvliegers Staphorst en SDC Putten op 1-1 wist te houden. In uitwedstrijden werd pas een punt gehaald. Er werd gelijkgespeeld bij vv Eemdijk.

Csv Apeldoorn-trainer Peter Boeve kan zaterdag geen beroep doen op zijn zoon Maarten. De aanvoerder werd succesvol aan zijn meniscus geopereerd en werkt hard aan zijn herstel. Achter de schermen werkt de Apeldoornse club ook hard aan het nieuwe seizoen. Spelers als Jesse Perdon, Jesse Hartgers, Richard van Schooten en Patrick Jansen zijn al vastgelegd voor de komende jaargang.
Maar eerst zaterdag tegen SDVB. Wanneer weer de vraag gesteld kan worden hoe goed het huidige csv Apeldoorn eigenlijk is. Wie dat wil weten doet er goed aan zelf een kijkje te komen nemen. Het duel begint om 15.00 uur. De wedstrijdsponsor is MEN Conslutancy. Eigenaar Edwin van Veen heeft meer dan 25 jaar ervaring met het in goede banen leiden van processen in de publieke sector. Zijn expertise ligt in het bijzonder op de werkgebieden bedrijfsvoering, financiën en subsidies.