Sport

Apeldoornse inbreng blijft groot in de vierde klasse

APELDOORN – Apeldoornse Boys moet het na de zomer noodgedwongen een treetje lager uitvechten. Beekbergen en WWNA knopen er een nieuw seizoen aan vast. ZVV’56 krijgt een allerlaatste herkansing. TKA keert na een jaartje derde klasse alweer terug. Victoria Boys mag, ondanks de 0-2 thuisnederlaag in de nacompetitie tegen Turkse Kracht, nog altijd stiekem blijven dromen van promotie. Vast staat hoe dan ook dat het aantal Apeldoornse vertegenwoordigers in de vierde klasse in het zondagamateurvoetbal na de zomer groot blijft.

Voor Beekbergen, vooraf door insiders bestempeld als titelfavoriet in de Apeldoornse Bundesliga, was het op Hemelvaartsdag einde oefening. Het 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen Lettele (zie foto) vertraagde de gehoopte terugkeer naar de derde klasse met minimaal een jaar. De equipe van trainer Chris Verbeek, die ook in het nieuwe seizoen met de scepter zwaait aan de Veldhofweg, strandde in de eerste ronde van de play-offs om promotie vanwege de 4-3 nederlaag in Lettele vier dagen eerder.
Wenum-Wiesel reageerde op z’n beurt opgelucht op de verlenging van het vierdeklasseschap. Eind goed, al goed voor WWNA en de naar KCVO vertrekkende trainer Olivier van der Kuil. De misstap door volkomen onnodig degradatieduels te moeten spelen, werd in een dubbele ontmoeting tegen SV Terwolde rechtgezet. Na de 3-0 thuisoverwinning maakte de 3-1 zege in Terwolde een einde aan alle onzekerheid. (RK)