Sport

Alterno legt focus op Dames 1 in Eredivisie

APELDOORN – Het bestuur van volleybalvereniging Alterno heeft ervoor gekozen om de komende jaren te investeren in het eerste damesteam. “Reden daarachter is dat het bestuur van mening is dat er binnen topsport keuzes gemaakt moeten worden. Vandaar dat het bestuur van Alterno afgelopen week de beslissing heeft genomen om te stoppen met het herenteam in de Eredivisie. Komend seizoen zal Alterno dus alleen met het damesteam uitkomen in de Eredivisie”, aldus Henk Wijnsma.

“Het blijkt in deze tijd niet alleen organisatorisch maar ook financieel noodzakelijk om focus aan te brengen. Een herenteam in de Eredivisie met te beperkte mogelijkheden is niet iets waar binnen Alterno voor is gekozen. Dat past niet bij de visie op Topsport van de vereniging. Het bestuur is van mening dat men er volledig voor moet kunnen gaan, of niet. Vandaar de keuze om de investeringen te concentreren op het damesteam.”
Met het damesteam wil Alterno namelijk ook volgend seizoen boven in de Eredivisie mee gaan doen. Wijnsma: “Dit seizoen zijn onze dames er in geslaagd om in de kampioenpoule te gaan spelen, een ambitie die we ook voor de komende seizoenen zo goed mogelijk willen realiseren.”