Sport

Aan alle inwoners van de gemeente Apeldoorn

APELDOORN – “Graag willen uw deelname vragen voor een mooi en gezamenlijk Apeldoorns gebaar voor alle mensen die zich vol overgave inzetten tijdens deze nare periode”, vertelt voorzitter Marieke Pompen van voetbalvereniging Apeldoornse Boys. “Maar ook een gebaar voor alle mensen die er juist persoonlijk door getroffen zijn.”

“Als sportvereniging worden we niet alleen getroffen door het coronavirus. Vanuit onze leden horen we dagelijks verhalen hoe zij, of hun naasten, geconfronteerd worden met de ernst die dit virus met zich meebrengt. Zowel op sociaal, economisch als fysiek vlak. Ook horen we de verhalen van en over mensen die juist anderen helpen of (ver-)zorgen in deze crisis.

Dit bracht ons op het idee om al deze mensen een hart onder de riem te steken. Niet alleen als vereniging, maar als heel Apeldoorn. We willen alle Apeldoornse (sport)verenigingen en hun leden, scholen, bedrijven, instanties en inwoners via deze weg oproepen tot een gezamenlijke steunbetuiging aan iedereen die juist nu goed voor u en uw naasten zorgt of die juist steun nodig heeft. Zij verdienen dit!

Op maandag 13 april, 2e Paasdag en de tijd voor bezinning, willen we ons hoofdveld helemaal vol leggen met vlaggen van uw sportvereniging, school, bedrijf of instantie. Buiten uw vlag zal ons hoofdveld aangevuld worden met spandoeken van leden, leerlingen, personeel en zoveel mogelijk inwoners van Apeldoorn. Wij vragen van u dit initiatief zoveel mogelijk binnen uw vereniging, school, leerlingenbestand, bedrijf, instantie en kennissenkring te delen. Wat is de bedoeling? Om 16.00 uur die dag willen we met een drone opnamen maken vanuit de lucht. Het is dus wel van belang dat de teksten duidelijk te lezen zijn vanuit de lucht. De beelden willen we delen via social media en andere wegen. Zo laten we zien hoe trots en hoe één Apeldoorn is!

We roepen iedereen op, groot en klein, om een warme en ondersteunde boodschap te maken om onze ‘helden’ een dankwoord te geven en een hart onder de riem te steken!

U kunt uw vlag of spandoek maandag 13 april, tussen 10.00 uur en 15.00 uur, inleveren aan de poort van Apeldoornse Boys aan de Dubbelbeek 60 te Apeldoorn. Uiteraard zorgen wij dat dit veilig en volgens de huidige regels overhandigd kan worden. Na het afleveren van uw vlag, krijgt u ook het moment van retour te horen. Uiteraard vragen wij u niet om 16.00 uur zelf aanwezig te zijn en de huidige coronamaatregelen te respecteren.

Wij hopen op heel veel deelname. Laten we samen zorgen dat Apeldoorn met trots hun dankbaarheid, steun en saamhorigheid kan uiten aan die mensen die het verdienen!”

Voor meer info, mail naar: apeldoornsamen@apeldoornse-boys.nl