Stedendriehoek

Siem zwemt tegen kanker

APELDOORN – Het klinkt te mooi om waar te zijn, toch is het op zondag 17 september waar. Tijdens het evenement Swim to Fight Cancer gaat een grote groep Apeldoorners tot wel 1500 meter zwemmen in het Apeldoorns kanaal, om te laten zien hoe hard ze bereid zijn te vechten tegen deze ziekte. Aan deze tocht zijn vele trainingsuurtjes vooraf gegaan.

Swim to Fight Cancer wil met name jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie. Een van de meest opvallende deelnemers is Siem Keijzer. Zelf kreeg hij ruim twee jaar geleden te maken met de diagnose huidkanker. Gelukkig kon hij de strijd voorkomen die vele anderen wel moeten voeren. “Ik had geluk, maar wil graag een steentje bijdragen aan al die mensen die wel moeten vechten voor hun leven.”

Al maandenlang besteedt Siem bijna dagelijks zijn vrije tijd aan de voorbereiding voor de – maar liefst – drie maal 1500 meter die hij gaat zwemmen. Zelfs in zijn vakantie in Frankrijk afgelopen maand greep hij elke kans aan om (kilo)meters te maken. Hij werd zelfs een keer door de Gendarmerie uit het water gehaald. “Die snapten er niets van”, grapt Siem. “En het is ook niet niks, maar relatief eenvoudig als je het vergelijkt met de strijd tegen kanker. Mensen die mij willen steunen, helpen daarmee ook bij het financieren van onderzoek voor de bestrijding van deze ziekte. Daarom zwem ik, daarom train ik zo hard. Elke hulp in de vorm van euro’s is welkom.” Wie Siem wil steunen met een donatie, vindt meer informatie op zijn Facebookpagina www.facebook.com/siemzwemt.

Autowasstraat Car Wash Kleiboer aan de Sleutelbloemstraat 69 te Apeldoorn ondersteunt het goede doel zaterdag 2 september. Van elke autowasbeurt tussen 08.00 en 20.00 uur gaat 1 euro naar het zwemevenement. De bezoekers van de wasstraat krijgen die dag een goodiebag met geschenken van diverse prominente sponsoren.