112

Schietpartij in Apeldoorn, café meerdere malen beschoten

APELDOORN-  In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 juni heeft omstreeks 00:50 een schietincident plaatsgevonden aan de Schimmelpenninckstraat in Apeldoorn. Er is gericht geschoten op een café, genaamd Yakamoz waar meerdere mensen aanwezig waren. Eén man raakte gewond.

Eén zestal politiewagens kwamen met spoed ter plaatse. Agenten dragen kogelwerende vesten en doen onderzoek. Eén ambulance is ter plaatse omdat er een gewonde is gevallen. Het gaat om een man aldus de politie. Hij wordt nagekeken in de ambulance. Het incident trekt veel bekijks van onder andere bezoekers van café de Schimmel en een ander naburig eetcafé.

De politie heeft de plek van het incident afgezet en doet onderzoek. Zo is onder meer de straat afgesloten en een groot deel van de parkeerplaats. Direct na het incident zou er een auto met harde snelheid weg zijn gereden. De politie is nog op zoek naar de verdachte(n) en is een klopjacht gestart.

In de ruit van de café zijn twee grote kogelgaten te zien. De forensische opsporing komt ter plaatse voor onderzoek. Ook een speurhond wordt ingezet om hulzen te zoeken.