Stedendriehoek

Samenspel tussenlichaam en geest

Lichaam en geest kennen een samenspel dat iemands kwaliteiten in beeld brengt, maar tegelijkertijd ook inzicht biedt in de bron van klachten en uitdagingen. BrainSpa, een onafhankelijke organisatie met de hoofdvestiging in Zutphen, die analyses, trainingen, workshops en maatwerk biedt, maakt dankbaar gebruik van deze kennis. Er is daarbij een belangrijk uitgangspunt; het brein.

“Wij helpen je, je brein, lichaam en geest af te stemmen op een staat van innerlijke rust, concentratie, focus en lichamelijke ontspanning.”

Else Dahmen is hoofdbehandelaar, GZ-psycholoog en neurofeedback specialist bij BrainSpa in Zutphen. Sinds 2009 is de hoofdlocatie hier gevestigd. Zij vormt een team met (neuro)psychologen en coaches. Else: “Wat neurofeedback zo toegankelijk maakt, is dat het zichtbaar is voor mensen wat er van binnen gebeurt. Onze apparatuur maakt de hersenactiviteit zichtbaar zodat cliënten weten wanneer zij (ont)spannen of juist druk in het hoofd zijn. Een optimale concentratie en ontspanning wordt beloond, ze zien de vooruitgang terug op het beeldscherm.

“De mens is in de kern op orde”
Er gebeurt veel in een mensenleven en juist dat maakt dat ons functioneren verstoord kan raken. Bij BrainSpa worden zowel volwassenen als kinderen behandeld. Dit kan tijdens een aantal sessies die gedurende een periode plaats vinden, maar ook zijn intensieve trainingen mogelijk van vier dagen, waarbij de cliënten in het sfeervolle Zutphen overnachten. “Het voordeel hiervan is dat je in een paar dagen heel snel resultaat ziet.” Daarna is het de kunst om de ‘vernieuwing’ vast te houden. Hier kan de coaching bij helpen. “Dit is helpend om het geleerde in het dagelijks leven te integreren. Met onze werkwijze bieden wij een combinatie van technieken die goede en blijvende resultaten bieden. Er worden nieuwe ingangen geboden om krachtiger in het leven te staan en frisser, helderder en energieker uitdagingen aan te gaan.

Bij BrainSpa worden neurofeedback, biofeedback, mindfulness, therapie en coaching gecombineerd ingezet zodat zowel neurofysiologisch als in de mindset een shift plaatsvindt. Hierdoor ontstaat er een stabiel innerlijk evenwicht, verbetert de focus en wordt veel energie bespaard. Ongewenste automatische patronen worden doorbroken en er ontstaat meer controle over de ontspanning van lichaam en geest.

Voor wie?
De methoden van BrainSpa zijn geschikt voor veel klachten. Denk aan depressie, burnout, ADHD, slaapproblemen en angsten. Niet alleen worden de patronen doorbroken, maar er wordt ook veel aandacht besteed om het geleerde door te voeren in de dagelijkse realiteit.

BrainSpa Zutphen

Waterstraat 5
7201 HM Zutphen
0575 541060
info@brainspa.nl
www.brainspa.nl