Stedendriehoek

Samengestelde Menwedstrijd Ugchelen

UGCHELEN – Op zaterdag 27 en zondag 28 mei verzorgt de Vereniging Het Apeldoorns Aangespannen Paard De Kromme Zweppe voor de 36e keer een samengestelde menwedstrijd.
Dit alles gebeurt op het hoofdterrein aan de Wezenweg/Otterloseweg, tegenover Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel in Ugchelen, en is wederom vrij toegankelijk voor publiek.

Een samengestelde menwedstrijd bestaat uit drie proeven: een dressuurproef, een marathon en een vaardigheidsproef. Uit het hele land hebben ruim negentig rijders met enkel-, twee- of vierspan pony’s of paarden zich aangemeld om te rijden in de unieke en mooie omgeving van Ugchelen. Er wordt gereden in de klassen 1, 2 en 3 en er is een hobbyrubriek voor eigen rijders zonder startkaart.

Op zaterdag 27 mei wordt de dressuur en de vaardigheid gereden. Zondag 28 mei is de dag van de marathon. Deze bestaat uit drie trajecten, waaronder een hindernistraject met zes spectaculaire hindernissen. Parcoursbouwers Ben Essenstam en Theo Viets hebben er, zoals hen wel toevertrouwd is, weer wat moois gebouwd. De deelnemers kunnen tijdens het rijden van de marathon genieten van de prachtige bossen rondom Ugchelen en aan het eind van het parcours zijn zes mooie en spectaculaire hindernissen op het hoofdterrein, die ook voor het publiek goed te bereiken zijn.

Essenstam Bokaal
Tijdens de wedstrijd rijden de eigen leden voor het clubkampioenschap, dat gerelateerd is aan de Essenstam-Bokaal. Vorig jaar is Cornelie Pries clubkampioen geworden; zij kwam uit in de klasse 3 met haar paard en mocht de Essenstam Bokaal in ontvangst nemen. Yvonne Kabel werd dressuurkampioen 2016; deze combinatie kwam uit in de klasse 3 pony’s. De enige echte Kromme Zweppe werd vorig jaar gewonnen door Jos Linthorst met zijn tandemspan; zij waren de beste meerspancombinatie. Ook dit jaar zullen de clubleden weer hun uiterste best doen om deze felbegeerde prijzen in hun bezit te krijgen.