Stedendriehoek

‘Rekening metTeuge houden’

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn blijft onverminderd bezorgd over de consequenties van de intensivering van het vliegverkeer van en naar vliegveld Lelystad.

“De voorgestelde routes veroorzaken onacceptabele hinder voor onze bewoners en de vele honderdduizenden die jaarlijks op de Veluwe hun vakantie door brengen. Dat moet echt anders”, zo hield wethouder Detlev Cziesso minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat voor tijdens haar bezoek aan Gelderland, om met bewoners, belanghebbenden en bestuurders te praten over de consequenties van ‘Lelystad’.

Wethouder Cziesso is blij met de betrokkenheid van de minister. “Ik heb mijn waardering voor haar komst uitgesproken. Een prima initiatief van de minister. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat er wat met onze zorgen wordt gedaan. Wat ons betreft wordt opening van Lelystad uitgesteld tot na de herindeling van het luchtruim.”

Cziesso heeft tijdens het overleg met de minister ook een lans gebroken voor vliegveld Teuge (zie foto). “Teuge is voor Apeldoorn en voor de regio van een groot economisch, toeristisch en recreatief belang. Wij willen dat Den Haag daar rekening mee houdt.”