Stedendriehoek

Recordaantal deelnemers bij achtste editie Asselse2mijl

APELDOORN – De achtste editie van de Asselse2mijl was vrijdag uitermate succesvol met liefst 460 deelnemers. De leukste hardloopwedstrijd in het donker over 2 mijl vond plaats onder prima weersomstandigheden, want het bleef de hele avond droog.

 

De hoofdprijs bij de 2 mijl voor de mannen ging naar Thijs Doornwaard uit Heerde in een tijd van 9.55 minuten. Achter hem finishten de Apeldoorners Jippe Lasschuyt en Mark Jansonius (beiden AV ’34) als tweede en derde. Bij de dames pakte Linda Ooms uit Tonden de zege in 11.49 minuten, op de voet gevolgd door Tess van Randtwijk (AV ’34, Apeldoorn) en Epese Gerber Loman. De 4 mijl bij de dames werd gewonnen door Emma den Otter Apeldoorn in 27.50 minuten, gevolgd door Mariet Hamming (Klarenbeek) en Dominique Holtman (Apeldoorn). Danny Paalman uit Holten zegevierde in 22.46 minuten bij de mannen, met in zijn kielzog Jan van de Gaag (AV ’34, Beekbergen) en Roy de Kildelder uit Velp. De bedrijvenloop werd een prooi voor Isokin (Apeldoorn) in 52.25 minuten. Tweede werd Knives and Tools (Apeldoorn) en derde AH van der Heuvel (Ugchelen).

Voor de jeugd tot en met 14 jaar was er weer de Kidsrun over 1 kilometer. Bij de jongens triomfeerde Gjalt Panjer (AV ’34, Apeldoorn) in 2.56 minuten, gevolgd door Bruno Dungen en Milan Terpstra (ook beiden uit Apeldoorn). Tess van Randtwijk (AV ’34, Apeldoorn) was in 3.13 minuten het beste meisje, met achter haar Jasmijn Wissen en Lieske Drost (beiden Apeldoorn).