Stedendriehoek

Pop & Dance Festival

APELDOORN – Met een aantrekkelijk en divers programma belooft de organisatie van het Pop & Dance Festival vrijdag 30 juni de Apeldoornse binnenstad op haar grondvesten te doen schudden. Vanaf 20.00 uur gaan de volumeknoppen op het Caterplein, Beekpark en Kapelstraat open. Op het Raadhuisplein en het Leienplein wordt rond 17.00 uur al begonnen met sfeervolle muziek voor bij de borrel.

Na de succesvolle Nacht van Apeldoorn is Pop & Dance het tweede evenement uit de koker van de dit jaar opgerichte Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA). Voor het muzikale stadsfestival boeken de deelnemende pleinen zelf artiesten die passen bij hun eigen locatie. “Door met meerdere horecapleinen gezamenlijk een festival neer te zetten, is er meer mogelijk en wordt het centrum van Apeldoorn aantrekkelijker voor de inwoners van Apeldoorn maar ook voor publiek van buiten”, laat Marco Bod namens SCEA weten.

 

Het Raadhuisplein en het Leienplein geven eind van de middag het startschot voor Pop & Dance. Tijdens de borrel geniet je op het Raadhuisplein van soul, jazz en funk van Leo & Friends en later op de avond ga je onder leiding van dj Roomer & Rep terug naar ‘the old grooves’. Op het Leienplein begeleidt Dr. Music het diner en kun je aansluitend uit je dak met Grooving, dat covers uit de jaren ’70, ’80 en ’90 ten gehore brengt. Dj Feike sluit hier de avond af. Ben je meer van de Hollandse hits en houd je van meezingen? Dan moet je ‘Kapelstraat zingt H6’ echt niet missen. Dj Michelski zorgt ervoor dat het in deze straat uitdraait op een groot meezingfestijn.

 

Stevige dance

Voor de stevige dance moet je op het Caterplein zijn. De beats klinken hier van maar liefst twee kanten. Op de kop van het plein wisselen DJ Dickson met MC Squad en deejays Sander, Tieke en DJ G. elkaar in razend tempo af. Als slotact staan Diaz & Bruno live op de bühne. Tegelijk vind je op het centrale podium acts van de resident dj van Summerloverz Bart Subtle en GIOCATORI (zie foto). Deejayduo Playheart en dj Onderkoffer sluiten de avond op het hart van het horecaplein af.

Het podium aan het Beekpark presenteert The Boy Next Door en Artistic RAW. De populaire Billy the Kit zorgt hier voor een knallend einde van het festival.

 

Serious Request

Met het Pop & Dance Festival trapt Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn de zomer af, maar de rest van dit jaar blijft het zeker niet stil. “Achter de schermen zijn we al druk bezig met Serious Request”, verklapt Marco Bod. De samenwerking tussen de diverse horecapleinen heeft in Apeldoorn inmiddels ook de interesse van andere ondernemers en culturele instellingen gewekt. “Dat is goed nieuws”, vindt Bod. “Wat ons betreft wordt Serious Request de volgende stap in de gezamenlijke organisatie naar een groots stadsfestival.”

 

Meer informatie over het Pop & Dance Festival vind je via: facebook.com/PopDanceFestivalApeldoorn