Stedendriehoek

Pig Run Challenge voor 3FM Serious Request

APELDOORN – Een groot roze spaarvarken, dat moet haast wel opvallen, was de conclusie. Vanuit Businessclub Dynamo hebben een aantal ondernemers de koppen bij elkaar gestoken, om in de aanloop naar Serious Request 2017 samen acties en evenementen op te zetten voor het Glazen Huis. Onder de naam ‘Ondernemers Voor Het Glazen Huis’ proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.

Zo is de Pig Run Challenge ontstaan. De bedrijven die meedoen aan dit initiatief, nomineren elkaar en de challenge is om op een zo leuk mogelijke manier naar het andere bedrijf te rennen met het mega-roze spaarvarken. Dit spaarvarken staat dan een maand lang bij het desbetreffende bedrijf, voordat de volgende onderneming wordt genomineerd. Een medewerker (of meerderen) trekt zijn of haar sportoutfit uit de kast en rent naar het volgende bedrijf om daar het spaarvarken af te leveren. Zo is het spaarvarken het afgelopen jaar heel zakelijk Apeldoorn rondgegaan en hebben meer dan 30 bedrijven het grote roze spaarvarken op locatie gehad.
De filmpjes staan online op de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van ‘Ondernemers Voor Het Glazen Huis’. Op dit moment staat de teller op ongeveer €20.000,-. Een groot deel van dit bedrag is opgehaald door het Charity Dinner tijdens het Drakenbootfestival in juni en De Glazen Huis Party in Orpheus in november. (Foto: Sven Scholten)