Stedendriehoek

Peter Boeve wil professionele benadering bij csv Apeldoorn

Foto’s: Wout van Zoeren

APELDOORN – Vorige week bereikten csv Apeldoorn en hoofdtrainer Peter Boeve overeenstemming over de verlenging van hun verbintenis. De oefenmeester uit Uddel tekent voor de duur van één seizoen bij op het Orderbos, waar hij dit seizoen voor het eerst aan het roer staat.

 

Boeve legt uit waarom hij graag door gaat bij csv Apeldoorn: “Ik heb het naar mijn zin bij csv Apeldoorn. Het is een hele warme club. We zijn dit seizoen aan een traject begonnen, met als motto ‘creatief, samen, vooruit’. Deze ontwikkeling gaat met vallen en opstaan. Met name in thuiswedstrijden laten we fris, aanvallend voetbal zien en hebben we een eigen gezicht. Het is leuk om te zien, maar het moet ook wel punten opleveren. We hebben soms nog te veel kansen nodig om te scoren en spelen dan goed zonder onszelf te belonen. Ook maken we nog te veel persoonlijke fouten. Daarin valt voor ons nog winst te boeken. Daarbij heb ik wel een belangrijke visie: winnaars hebben een plan en verliezers hebben een excuus.”

Winst zit volgens Boeve niet alleen in drie punten pakken. “Je kunt naar mijn idee op twee manieren winnen: een wedstrijd winnen en winst boeken in het individu. Jongens als Rob Diderik en Jesse Hartgers hebben zich vanuit de eigen jeugdopleiding ontwikkeld. En Sander Krijns en Muhammed Kaya hebben de stap gemaakt vanaf een lager spelende club. Die jongens hebben tijd nodig om zichzelf te ontwikkelen en die tijd krijgen ze bij ons. De jeugd heeft de toekomst en een talent moet je tot zijn drieëntwintigste niet afschrijven.”

“We hopen veel Apeldoornse jongens te binden”, aldus Boeve. “Bijvoorbeeld vanuit onze A1, dat in de derde divisie speelt, of vanuit het tweede elftal. Maar ook Apeldoornse jongens die bij andere clubs in de regio spelen en voor ons van meerwaarde kunnen zijn. Bij csv Apeldoorn kun je in jezelf investeren om beter te worden, in een warme omgeving met een professionele benadering. Plezier in voetbal, een goede sfeer en teambuilding zijn daarbij ontzettend belangrijk. De oudere en meer ervaren spelers zijn ook onmisbaar om talenten beter te maken.”

Bij Boeve staat een professionele benadering voorop: “Om beter te worden, moet je meer trainen, specifieker trainen en een persoonlijke benadering hanteren. Daarbij maken we onder meer gebruik van videoanalyses en hartslagmeters. Maar we werken ook per speler met een persoonlijk ontwikkelingsplan. De rol van mijn assistent Ugur Yildirim in de ontwikkeling van spelers is daarnaast heel belangrijk. Hij is een voorbeeld voor de spelersgroep en hij wil zich graag bij csv Apeldoorn verder ontwikkelen en een trainersopleiding volgen.”