Stedendriehoek

Pepermuntactie scouting

APELDOORN – Op zaterdag 7 oktober houdt scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell uit Apeldoorn weer de Pepermuntactie. Tijdens deze jaarlijkse actiedag gaan alle jeugdleden, ouders en leiding op pad om pepermunt te verkopen in heel Apeldoorn. Zo gaan er groepjes de wijk in, maar ook bij diverse tuincentra en bouwmarkten zijn de scouts te vinden.

Tot twee jaar terug werden er tijdens de actiedag ieder jaar stroopwafels verkocht. Een product dat volledig aansluit bij het scouting-stereotype. Wie kent niet de padvinder die met koekjes langs de deur komt? De SWIII/LBP vond het tijd voor verandering. Een frisse wind! Dat is erg letterlijk genomen, met de keuze voor het bekende Wilhelmina pepermunt. 

 

De opbrengst van de actiedag wordt volledig in de scoutinggroep en haar terrein en materialen geïnvesteerd. Ieder jaar wordt er één onderdeel uit het scoutingspel uitgelicht. Dit jaar is dat het kookmateriaal, waaronder nieuwe gasstellen waar tijdens de zomerkampen ieder jaar op gekookt wordt. Een essentieel onderdeel van een geslaagd kamp.

 

Een van de scouts die zaterdag in uniform langs de deuren gaat, is de achtjarige Fleur Herbrink. Ze is al ongeveer een halfjaar lid van de scouting: “Een pakje pepermunt kost 2 euro en drie doosjes voor 5 euro. Ik heb er al meer dan twintig verkocht.”

 

Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is de grootste scoutinggroep van Gelderland en is te vinden aan de Jachtlaan 4-6 in Apeldoorn. Deze locatie bevindt zich in een prachtig stuk bos en behoorde ooit tot de kroondomeinen.