Stedendriehoek

Orgelconcert door Vincent de Vries uit Zuid-Korea

BEEKBERGEN – Maandagavond 14 augustus zal er een bijzonder orgelconcert in de dorpskerk van Beekbergen worden gehouden. Vincent de Vries uit Zuid-Korea zal het 16 stemmen tellende Koninklijke Schilling orgel, ook wel het Oranjeorgel genoemd bespelen.

Het orgel van de Hervormde kerk te Beekbergen is het oudste monument in de gemeente Apeldoorn.
In de versieringen aan de zijkanten van de kast bevinden zich tussen de bladeren ook nog ‘appeltjes van oranje’In 2003-2005 is onder toezicht van Rijksdienst voor Monumentenzorg vakkundig het orgel gerestaureerd.

Vincent de Vries, geboren in 1969 te Scheveningen, kreeg op 4-jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Op 15-jarige leeftijd debuteerde Vincent de Vries als
concertorganist. Na zijn examen Uitvoerend Musicus in 1993 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag stelde Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green State University (Ohio, USA) te studeren voor de titel Master of Music. Daarna studeerde hij nog
twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het performance certificate.
Na het behalen van de doctorstitel in 2004 aan de University of Texas in Austin werd Vincent de Vries Assistant Professor en Director of Collaborative Piano aan de Baylor University te Waco (Texas). In september 2010 werd Vincent de Vries benoemd tot Professor of Piano and Collaborative Piano aan de Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan universiteiten in Amerika en Azië.

Het concert begint en eindigt met samenzang. De entreeprijs is € 6,00 en kinderen tot 12 jaar € 3,00. De concerten beginnen om 20.00 uur. De kerk gaat open om 19.30.