Stedendriehoek

Open huis bij gezondheidscentrum De Groene Hoven

APELDOORN – Goed nieuws voor een groot deel van de zorgzoekenden in Apeldoorn Noord. Verschillende huisartsen, therapeuten en diëtisten zijn nu samen te vinden onder één dak, in gezondheidscentrum De Groene Hoven aan de Marconistraat. Patiënten, buurtbewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom op zaterdag 25 maart tijdens het open huis.

De praktijkhouders zijn allen aangesloten bij stichting Elsa (Eerstelijns Samenwerking Apeldoorn). Hier vallen onder andere de volgende praktijken onder: huisartsen Hoffmans, Lubbers-Jacobs, Verhagen en Visser, huisartsenpraktijk van Wolfswinkel en Frieling, Apotheek BENU De Groene Hoven, Thuiszorgorganisatie de Zorgmensen, Fysiomare praktijk voor fysiotherapie, Podotherapie Hurenkamp, Diëtheek en Zeker Thuis en praktijk voor ergotherapie.

Stichting Elsa is een groep partners die op het niveau van individuele patiëntenzorg intensief samenwerkt. Door zich te vestigen binnen één centrum, hopen zij op een betere en efficiëntere samenwerking. In 2010 ging de stichting van start en zeven jaar later wordt het eerste gezondheidscentrum in Apeldoorn Noord geopend. “Je ziet dat het een stuk makkelijker samenwerkt”, vertelt algemeen bestuurslid Jeroen Hazes, praktijkhouder van fysiotherapie Fysiomare. De partners proberen de lijntjes zo kort mogelijk te houden, zodat de patiënt zo snel en efficiënt mogelijk wordt geholpen. “We hebben allerlei programma’s geschreven om de samenwerking te bevorderen.” Een aantal programma’s zijn voornamelijk gericht op chronisch zieken. “Mensen met COPD, diabetes of hartfalen kunnen beter en multidisciplinair behandeld worden.” Er zal een betere overeenstemming zijn tussen de partners, zodat de patiënt niet meer drie keer hetzelfde verhaal hoeft te horen bij de huisarts, apotheek en diëtist (bij wijze van spreken). “We kennen elkaar goed en we weten wat we aan elkaar hebben.”

Achter de schermen
Op zaterdag 25 maart is er een open huis tussen 10.00 en 13.00 uur voor patiënten, buurtbewoners en andere belangstellenden. Men kan een kijkje komen nemen achter de schermen van een van de praktijken. “We zetten onze deuren open”, vertelt Hazes. “We zorgen ervoor dat iedereen door het hele gezondheidscentrum kan lopen. Alle eerstelijns laten zien hoe zij omgaan met hun patiënt.” Overal in en rondom het gezondheidscentrum vinden activiteiten plaats. “Het moet een bewegend geheel zijn”, aldus Hazes. “Iedereen is welkom. We ontvangen u graag rond 10.00 uur met een kop koffie of een glaasje, en een stukje gezelligheid.”
Zie ook de website www.groenehoven.nl