Stedendriehoek

Ook zomerfeesthit op Mega Piraten Festijn

DEVENTER – Het is dé feesthit van deze zomer: ‘Liever te dik in de kist (dan weer een feestje gemist)’ van het gelegenheidsduo Stef Ekkel en René Karst. De bezoekers van het Mega Piraten Festijn, dat op zaterdag 29 oktober plaatsvindt in Deventer, kunnen het duo live in actie zien.

René en Stef vertellen over het ontstaan van het nummer. Even in het kort: mee met een muziekreis naar Turkije; samen (zoals ze wel vaker doen) ’s avonds een beetje jammen en zingen, een aantal gezette leden van een voetbalteam uit de buurt van Borne, Saasveld, Hengelo (het Frikandellenkoor) dat spontaan oneliners over dikke mensen begint te delen, Stef die er ook eentje kent: ‘Liever te dik in de kist dan weer een feestje gemist’ en René die het vervolgens spontaan ter plekke in een muzikale vorm giet. “We keken elkaar aan en wisten meteen: dit is wat”, vertelt Stef. “De volgende ochtend zijn we er om tien uur uitgegaan en hebben we aan het zwembad het nummer afgemaakt”, vervolgt René. “Stef met een kladblok en ik met mijn gitaar. Gewoon een leuk nummer, zo vonden we. Een geintje, verder niks aparts. We lieten het ook horen aan enkele mensen van RadioNL die ook mee waren. Zij waren echter meteen dolenthousiast en vroegen ons om het liedje ook in de uitzending te spelen. Dus dat deden we. Enkele leden van het Frikandellenkoor hoorden dat en maakten er vervolgens met een selfiestick een filmpje van.”

En dat filmpje deed het goed: binnen drie dagen was het meer dan 400.000 keer bekeken. Toen de heren weer voet in Nederland zetten, werd het zelfs in de hangar gezongen. Al snel doken Stef en René dan ook de studio in om het nummer op te nemen en maakten ze, samen met de heren van het Frikandellenkoor, een videoclip. De clip is inmiddels al meer dan 2,4 miljoen keer bekeken.

Optredende artiesten tijdens het Mega Piraten Festijn in Deventer zijn Jannes, Wolter Kroes, Jan Keizer en Anny Schilder, Gebroeders Ko, Thomas Berge, Ancora, Koos Alberts, Jaman, Stad en Land, Vinzzent, Sieneke, Lesley Williams, Frans Duijts, Mr. Polska, Belinda Kinnaer, Henk Dissel, Jacques Herb, Helemaal Hollands, Monique Smit, René Karst, Stef Ekkel, Roy Eldik, Peter Beense, Marianne Weber, Edwin van Hoevelaak, Bonnie St. Claire, Gino Graus, Alex, John de Bever en Frank van Etten. Het officiële programma duurt van 19.15 tot 0.00 uur. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur.
Fysieke kaarten (vanaf 22,50 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Zoete Inval in Terwolde, Boekwinkel de Negro in Bathmen, Boek & Kantoor Korten in Olst, Snack-Lunchroom Matthijs in Diepenveen, Heusinkveld in Holten en alle winkels van Primera.
Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar via de website www.megapiratenfestijn.nl en Paylogic.nl.