Ondernemend

Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij introduceert eigen label riemen

Hendrik sr. en Hendrik jr. runnen samen de schoenmakerij aan de Asselsestraat 42, samen met de acht jaar geleden als stagiair begonnen Kevin de Haan (links).

Het familiebedrijf Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij introduceert een eigen label riemen. Het bedrijf heeft altijd al de wens gehad om een eigen label te introduceren. Nu is dat dan werkelijkheid geworden.

Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij is een modern bedrijf waar met vakmanschap, kwaliteit en passie voor het vak wordt gewerkt aan het verlengen ven de levensduur van leren producten. Het bedrijf is vanaf 1984 in Apeldoorn gevestigd. Later, in 1998, werd er ook een vestiging geopend in Twello. De naam Hooijer is uitgegroeid tot een synoniem voor kwaliteit en is een begrip in Apeldoorn, Twello en in de wijde omgeving. Door een eigen label toe te voegen, slaat het bedrijf een weg in naar een breder assortiment. Daarin nemen ook de leren portemonnees al een voorname plaats in.

De voordelen van het gelabelde product op een rijtje: de riemen met het eigen label worden exclusief, voor Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij, geproduceerd; de productie van de riemen vindt op een eerlijke manier plaats. Ze worden in Nederland gemaakt (made in Holland), waarbij aan alle normen en certificeringen wordt voldaan; de levensduur van deze riemen is langer dan gebruikelijk, daarom is het minder belastend voor het milieu; de riemen worden rechtstreeks door de leerverwerker aan Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij geleverd. Er zit geen groothandel tussen de leerverwerker en Hooijer, daarom kan het bedrijf tegen een gunstige prijs de riemen aanbieden; de riemen kunnen in alle maten worden geleverd; de riemen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. De riemen zijn verkrijgbaar via de vestigingen in Apeldoorn en Twello, maar zijn ook verkrijgbaar via de online webshop: https://schoenmakerijhooijer.nl/shop

Schoenmakersgilde

Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij is vandaag de dag een volledig geoutilleerd bedrijf, op moderne leest geschoeid, waar alles kwaliteit en liefde voor het vak ademt. Hooijer verricht bijvoorbeeld ook orthopedische aanpassingen aan uw schoenen. “We hebben hierin ruime ervaring. Zo voeren wij verhogingen uit en brengen bijvoorbeeld een afwikkelingsbalk aan en dergelijke. Dit doen wij snel en vakkundig. Verder kunt u natuurlijk voor reparaties bij ons terecht met alle typen schoenen, lederwaren zoals portemonnees en handtassen.” Maar tevens voor bijvoorbeeld onderhoudsproducten, naamplaatjes en -borden, en (auto)sleutels kunt u terecht aan de Asselsestraat 42. Niet voor niets ook mag Hooijer zich gecertificeerd schoenhersteller en erkend leerbedrijf noemen. In deze frisse najaars- en wintermaanden heeft Hendrik bovendien een paar handige tips om de schoenen in optimale conditie te houden: “Gebruik anti-regenspuitbussen en ook goed poetsen levert prima resultaten op.”

Hooijer is gecertificeerd door de Stichting Schoenmakersgilde en is Meester Schoenmaker. Het bedrijf wordt regelmatig gecontroleerd op kwaliteit, vakbekwaamheid en serviceverlening door middel van anonieme bedrijfsbezoeken. Hooijer mag alle reparaties voor Van Bommel, Van Lier en Greve uitvoeren, met de daarbij benodigde originele materialen van Van Bommel, Van Lier en Greve. Tevens verrichten zij reparaties voor alle overige merken. Daarnaast is Hooijer lid van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging (NSV). In 2019 en 2020 was het bedrijf genomineerd voor Schoenmaker van het jaar voor beide vestigingen. Een nominatie waar ze heel trots op zijn.

Duurzaamheid

In deze moderne tijd is duurzaamheid overal het toverwoord, zo ook bij Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij. “Gooi je schoenen zeker niet weg als ze kapot zijn. Meestal zijn schoenen prima te repareren. Het verlengt de levensduur van uw schoenen. Hierdoor kun je ze langer gebruiken, waardoor ze uiteindelijk ook weer goedkoper worden. Repareren in plaats van weggooien is ook duurzamer”, aldus Hendrik. “Wij kunnen hier veel meer dan de meeste mensen denken.” Ook daarom mag Hooijer zich gecertificeerd schoenhersteller en erkend leerbedrijf noemen. “En ons advies is gratis. Tenslotte wil ik nog even kwijt dat ik hoop dat iedereen gezond blijft in deze vreemde tijd!”

Voor meer informatie, telefoon 055-5786966, e-mail info@schoenmakerijhooijer.nl en website schoenmakerijhooijer.nl.