Stedendriehoek

Nominaties Gelre Zutphennnen Deventer Ziekenhuis

STEDENDRIEHOEK – Patiëntenfederatie Nederland maakte vorige week bekend welke vijf ziekenhuizen, verpleeghuizen en klinieken genomineerd zijn voor de Patiëntvriendelijkheidsprijs 2016, de publieksprijs voor de zorg. De lijst met genomineerden kwam tot stand op basis van ervaringen die patiënten delen via ZorgkaartNederland.nl.

Onder de vijf genomineerde ziekenhuizen zijn het Deventer Ziekenhuis en Gelre Ziekenhuis Zutphen. Zij nemen het op tegen het Ikazia Ziekenhuis (Rotterdam), Slingeland Ziekenhuis (Doetinchem) en Streekziekenhuis Koningin Beatrix (Winterswijk).

De vijf genomineerde klinieken zijn: Gynaecologisch Centrum Dermout en Albicher (Alkmaar), Urologenkliniek (Vleuten), Visus Oogkliniek (Rotterdam), Vrouwenkliniek Zuidoost (Amsterdam) en Zipper Clinics Enschede. De vijf genomineerde verpleeg-/verzorgingshuizen zijn: Schutse Zorg Tholen (Sint-Anneland) , Stichting WarmThuis (Oterleek), Woonzorg Flevoland (Lelystad), WVO Zorg (Vlissingen) en Zorgspectrum Het Zand (Zwolle).
De genomineerde zorginstellingen zijn uitgenodigd om aan de hand van een aantal vragen te laten zien waarom zij het meest patiëntvriendelijk zijn. Bijvoorbeeld hoe zij de ervaringen van patiënten op ZorgkaartNederland benutten om de kwaliteit te verbeteren, en hoe zij draagvlak creëren om medewerkers waarderingen te laten verzamelen. Deze dossiers worden beoordeeld door een vakjury van deskundigen, patiënten en patiëntvertegenwoordigers.

Voor de vierde categorie waarin de prijs wordt uitgereikt, de categorie zorgverleners, bepaalt een publieksjury wie de winnaar wordt. De leden van de publieksjury bepalen aan de hand van verhalen van patiënten, welke zorgverlener het meest patiëntvriendelijk van Nederland is. Alle winnaars van de Patientvriendelijkheidsprijs 2016 worden dinsdag 13 december bekendgemaakt tijdens het ZorgkaartNederland Gala in de Central Studio’s in Utrecht.