Stedendriehoek

Nieuws Gemeente Apeldoorn

APELDOORN BOUWT AAN HET HART VAN DE STAD

In Apeldoorn, hoofdstad van de Veluwe, wordt de loper uitgerold voor inwoners, bezoekers en ontwikkelaars. Een groene loper: op weg naar een binnenstad die nog meer bruist en leeft. Want Apeldoorn gaat samen met de stad aan de slag met het hart van de stad, om de Stadsparkvisie om te zetten naar projecten.

Een binnenstad waar u de Veluwe voelt: dit voorjaar gaat de gemeente met de stad verder in gesprek om dromen te delen en verder te bouwen. Afgelopen jaar is voorwerk verricht om de eerste projecten uit de Stadsparkvisie te kunnen starten. Dat zijn de projecten Parkstraat, Griftpark en de Grote Markthof. Een beschrijving van deze projecten en droombeelden vindt u op de website www.apeldoorn.nl/binnenstad. Maar de gemeente is ook nieuwsgierig naar uw mening, tips en vragen. Want werken aan onze binnenstad kan alleen samen!

Bijeenkomst ‘Ontwikkelingen Binnenstad’
Dinsdagavond 22 maart houdt de gemeente een startbijeenkomst ‘Ontwikkelingen Binnenstad’ voor inwoners en geïnteresseerden. Woensdagavond 23 maart is er een bijeenkomst voor ondernemers. Deze avonden hebben als doel om ideeën over de inrichting van de stad met u, als betrokken ondernemer of bewoner, te delen. En om samen tot ontwerpen voor de projecten te komen.

Meedenken en -praten
Wilt u graag meedenken en -praten over de plannen? U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar binnenstad@apeldoorn.nl. Inschrijven kan tot uiterlijk 16 maart. Geef daarbij aan of u zich inschrijft voor de bijeenkomst voor inwoners en geïnteresseerden of voor de bijeenkomst voor ondernemers. U ontvangt na uw aanmelding een mail met meer informatie. Wilt u meer lezen over de ontwikkelingen in de binnenstad? Kijk op de website www.apeldoorn.nl/binnenstad.


VAN DE BURGEMEESTER

Dank u
Ik wil u graag bedanken. U, als inwoner en/of ondernemer in de gemeente Apeldoorn. Waarvoor, vraagt u zich misschien af.

Ik denk dat het erop neerkomt dat ik u wil bedanken voor de afgelopen twee jaar. Heel veel mensen hebben tijdens alle coronagolven en periodes van lockdowns anderen geholpen. Met grote dingen of met kleine dingen. Hoe dan ook, belangrijk en waardevol.

Maar dat is niet het enige waarvoor ik u wil bedanken. Wat ik heb gezien in de afgelopen twee jaar, is het geduld bij zoveel mensen. De bereidheid om afstand te houden, een mondkapje te dragen, de handen maar weer eens te wassen. De bereidheid om uw kinderen weer les te geven, thuis te werken, zelftesten te doen, thuis te blijven bij klachten of in quarantaine te gaan. Tot vervelens toe. U heeft zich veel moeite getroost en van alles opgeofferd.

Als opvoeder, werknemer, buur, mantelzorger. En daar verdient u waardering en respect voor. Bij dezen. Als je de media volgt, dan lijkt het wel eens of bijna iedereen de hele tijd protesteerde of , boze brieven schreef. Maar dat is natuurlijk niet zo. Wat het nieuws haalt, dat zijn de uitzonderingen. Wat gebruikelijk is, komt niet in de krant. Zo werkt het nu eenmaal.

Tegelijkertijd: ik heb óók begrip voor de mensen die demonstreerden en boze brieven schreven. Dat coronamaatregelen onbegrip en frustratie teweeg brachten, is begrijpelijk. Het debat erover was en is ook nodig en noodzakelijk in een democratie. Met open vizier en met respect voor elkaar.

Dat laatste zullen we de komende tijd zeker nodig hebben. Want ja, alles is weer open. Nu zijn we opgelucht. Maar de onzekerheid blijft in de lucht zweven. Zeker voor de mensen met een kwetsbare gezondheid. Want het kan ook weer terugkomen.

Hoe gaan we daarmee om? En welke lessen trekken we uit de afgelopen twee jaar? Het zijn vragen die we elkaar en onszelf moeten stellen. En elkaar bedanken, voor het gesprek en voor het begrip.

Dank u wel. Ton Heerts


GRATIS CONCERT IN OPRHEUS

Woont u in de gemeente Apeldoorn en houdt u van professioneel uitgevoerde militaire, lichtklassieke én populaire muziek? En snakt u ernaar weer eens lekker cultuur te snuiven na al die tijd? Haal dan uw (gratis) ticket voor het concert van de regimentsfanfare op 15 maart in Orpheus.

De gemeente Apeldoorn biedt u een gratis concert aan, in samenwerking met de Landmacht, dinsdag 15 maart om 20.00 uur met een inloop vanaf 19.00 uur. Op het programma staan onder andere de compositie ‘Market Garden, Field of Broken Dreams’ en een medley van de hits van Doe Maar. Het regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ is een groot koperensemble met slagwerk en is een van de professionele orkesten van de Nederlandse krijgsmacht.

Wilt u erbij zijn?
U kunt de gratis tickets vanaf 1 maart ophalen bij de receptiebalie van het Stadhuis, max. 4 kaarten per persoon.


JONGERENRAAD ZOEKT NIEUWE LEDEN

Apeldoorn zoekt nieuwe leden voor de Jongerenraad. De nieuwe inschrijfronde is gestart en duurt tot en met 11 maart.

Apeldoorn heeft de grootste Jongerenraad van Nederland. Een leuke gezellige groep jongeren tussen de 15 en 20 jaar oud die meedenkt over bijvoorbeeld klimaat, jeugdwerkloosheid en veiligheid. Politieke interesse is niet nodig, het gaat om het plezier in het meedenken en meedoen. De startbijeenkomst van de Jongerenraad 2022 vindt plaats op maandag 21 maart. Kent u iemand die hier geschikt voor is? Tip diegene dan! Voor inschrijven of vragen kan er contact opgenomen worden met Dennis Nijzing. Contact kan door te mailen naar d.nijzing@apeldoorn.nl of via WhatsApp op het telefoonnummer 06-29407958