Stedendriehoek

Nieuws gemeente Apeldoorn

Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen

Op 14, 15 en 16 maart is er in Apeldoorn gestemd voor een nieuwe gemeenteraad. Van de 135.460 mensen die mochten stemmen, heeft 51,6% een stem uitgebracht. De VVD en Lokaal Apeldoorn blijven de grootste partijen in de gemeente Apeldoorn. De uitslag is tijdens een openbare bijeenkomst definitief vastgesteld. Deze definitieve uitslag kunt u vinden op de website www.apeldoorn.nl/verkiezingen. Het proces verbaal ligt nu ter inzage bij de receptie in het stadhuis.

Zetel verdeling
Dit is de zetelverdeling op basis van de voorlopige uitslag van de verkiezingen. VVD en Lokaal Apeldoorn zijn de grootste partijen met beiden 6 zetels. CDA verliest 3 zetels en komt op 2. D66 en CristenUnie verliezen beiden 1 zetel en komen op 3 zetels. GroenLinks krijgt er een zetel bij en komt op 4 zetels. 50Plus verliest 2 zetels en eindigt op 1 zetel. PvdA krijgt er een zetel bij en komt op 3 zetels. SP, SGP en PVDD blijven gelijk op 2 zetels. GB Apeldoorn en WijApeldoorn krijgen beiden twee zetels. En ook Forum voor Democratie heeft 1 zetel. Denk blijft op 0 zetels staan.


Subsidieregeling rondom WK Volleybal

Van 23 september tot en met 15 oktober vindt het WK Volleybal Vrouwen in Nederland plaats. Dit is één van de grootste sportevenementen van Nederland in 2022 en Apeldoorn is één van de speelsteden. De tweede en derde speelronde wordt onder andere in Omnisport gespeeld.

Tijdens dit grote volleybalspektakel kunt u zelf ook een activiteit of evenement organiseren met uw buurt of sportvereniging. De activiteit moet dan in het teken staan van het WK Volleybal. De gemeente stelt een vergoeding beschikbaar van 2.000 euro per aanvraag.

Kijk voor meer informatie over het aanvragen van de subsidie op de website www.apeldoorn.nl/wkvolleybal-subsidie.


 ‘Digisterker’ in coda

Via de overheid kunnen steeds meer zaken online geregeld worden. Bijvoorbeeld het aanvragen van huur- en zorgtoeslag, een afspraak maken met de gemeente of een verhuizing doorgeven. Toch is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. CODA gaat daarom weer van start met de cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’.

Vanuit CODA Centrale Bibliotheek en vanuit Buurthuis Maasstraat verzorgd CODA de cursus ‘Digisterker’. De cursus bestaat uit vier lessen van ieder twee uur. In deze vier dagdelen leert u alles over het aanvragen en het gebruik van uw DigiD. De verschillende onderdelen worden stap voor stap uitgelegd. Deelname is gratis, maar aanmelden wel verplicht.

Cursusdagen
In CODA Centrale Bibliotheek worden de lessen op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur aangeboden. De lesdagen zijn op 15, 22 en 29 april en 6 mei. In het Buurthuis Maasstraat (Maasstraat 4) worden de lessen op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 aangeboden. De lesdagen zijn op 13, 20 en 27 juni en 4 juli.

Aanmelden
Wilt u meer informatie over deze cursus of wilt u zich direct aanmelden? Kijk dan op de website www.coda-apeldoorn.nl/digisterker.


Fotowedstrijd boomklever

Tot de zomer van 2022 staat de boomklever symbool voor de natuurvan Apeldoorn.  Daarom organiseert IVN-Apeldoorn samen met de gemeente een fotowedstrijd. Wie maakt de mooiste foto van dit vogeltje? Iedereen uit de gemeente Apeldoorn kan meedoen.

Maak uw mooiste foto van de boomklever. Let hierbij op dat u de natuur niet verstoort, maak bijvoorbeeld geen nestfoto’s. En stuur de foto naar boomklever@ivn-apeldoorn.nl. Alle ingezonden foto’s worden beoordeeld door een jury. De tien mooiste foto’s worden deze zomer tentoongesteld in de hal van het stadhuis. De drie mooiste foto’s vallen in de prijzen. De eerste prijs wint een cadeaubon van € 100,- die besteedt kan worden bij een Apeldoorns fotowinkel. Voor kinderen onder de veertien jaar is er een aparte categorie.

Meer lezen?
U leest alle informatie over deze fotowedstrijd op de website www.ivn-apeldoorn.nl.


Militaire oefening

Van 1 tot en met 3 april wordt er door de Koninklijke Landmacht geoefend in de omgeving van Uddel en Elspeet. Bij deze oefening worden helikopters ingezet. Dit kan voor overlast zorgen. Meer informatie over deze oefening kunt u vinden op de website www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten kunt u contact opnemen via het gratis telefoonnummer 0800 – 022 6033.


Activiteiten in uw buurt

Op de website www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt vindt u berichten over vergunningen voor activiteiten in uw buurt. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld evenementen of bouwplannen van buurtbewoners. Om op de hoogte te blijven van deze activiteiten kunt u zich aanmelden voor een email-service. Als er een bericht is geplaatst die aan uw voorkeuren voldoet, dan ontvangt u een mail. Zo blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw buurt.

Heeft u geen internet of computer, dan kun u naar de bibliotheek om gratis van een computer gebruik te maken.


Heel Apeldoorn Repareert

Op zaterdag 26 maart vindt de Reparatie Dag plaats bij Foenix. Deze ochtend wordt het nieuwe platform Heel Apeldoorn Repareert geopend. Heel Apeldoorn Repareert wil de afvalberg van elektronische apparaten verminderen en samen als Apeldoorners meer repareren!

De Reparatie Dag begint om 9.30 uur aan de Vlijtseweg 136 en duurt tot 11.30 uur. Er wordt wat meer verteld over Heel Apeldoorn Repaart en de bijbehorende website. Er is een rondleiding door Foenix en u kunt aan verschillende workshops meedoen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze Reparatie Dag door een mail te sturen naar heelapeldoornrepareert@apeldoorn.nl. Er is plek voor 50 man en vol=vol. Meer informatie vindt u op de website www.heelapeldoornrepareert.nl.