Stedendriehoek

Nieuw Marktplein, de gemeenteraad vraagt uw mening

In december 2018 hebben meer dan 25.000 Apeldoorners gestemd op één van de vier ontwerpen voor een vernieuwd Marktplein. Het ontwerp met de Markthal van West 8 won.

Door een te verwachten budgetoverschrijding is het plan vervolgens uitgesteld en de gemeenteraad zou in het voorjaar van dit jaar een besluit nemen over het vernieuwen van het Plein van de Stad. Door de coronacrisis is de behandeling van de voorjaarsnota niet doorgegaan en daarom zal de gemeenteraad zich nu tijdens de behandeling van de MPB uitspreken over het wel of niet doorgaan van diverse projecten in de binnenstad, waaronder het Plein van de Stad. Meer informatie: www.pleinvandestad.nl

Inwonersvraag

Wat vindt u?
Feit is dat het Marktplein opgeknapt moet worden. Maar moet het opgeknapt worden overeenkomstig het winnende ontwerp, dus inclusief de overdekte markthal?

  • JA: het Marktplein moet drastisch worden aangepakt, ook al kost dat geld.
  • NEE: op dit moment zijn er belangrijkere uitgaven waar de gemeente voor staat, dus zorg ervoor dat alleen dat wat noodzakelijk is wordt opgeknapt.

De Gemeente Apeldoorn wil graag weten hoe u erover denkt. Stuur uw antwoord naar gemeenteraad@apeldoorn.nl, eventueel voorzien van een nadere toelichting.