Stedendriehoek

NDI brengt kleur in Theater Orpheus

APELDOORN – Op zaterdag 2 december verzorgt de Apeldoornse stichting New Day Impact (NDI) een bijzondere gala-avond in Theater & Congres Orpheus met als thema ‘Colour the World’. Een avond met onder meer een diner, veel muziek, entertainment en een geweldige show van de internationale studentenorganisatie Up with People. De opbrengst van deze avond is bestemd voor het Project River Shore in Albanië, een onderwijsproject voor Egyptische Romavrouwen en -kinderen. Hiermee wil de stichting ‘kleur’ brengen in deze wereld, een verschil maken. De avond begint om 17.00 uur met een diner voor genodigden. Om 20.30 uur is het optreden van Up with People waar iedereen welkom is. Kaarten zijn te bestellen via www. upwithpeople.org/apeldoorn.

Stichting New Day Impact is een Apeldoornse stichting die zich uitstrekt naar de mensen in nood in met name Albanië en Kosovo. Het doel is om met bouw- en onderwijsprogramma’s kleur te brengen in het leven van mensen voor wie de dagelijkse realiteit grauw en kleurloos is.

Op initiatief van Paul de Lange, oprichter van de stichting New Day Impact en alumnus van Up with People, keert Up with People na tweeënhalf jaar weer terug naar Apeldoorn. De internationale studentenorganisatie Up with People is een non-profitorganisatie met als missie het bijeen brengen van mensen door middel van muziek en vrijwilligerswerk, waarbij ze jongeren inspireren om een positieve verandering te maken. De groep, bestaande uit 90 jongeren uit 15 landen, zal van 27 november tot 4 december in Apeldoorn verblijven bij gastgezinnen.

De Rivershore, een Egyptische Roma Community in Tirana, Albanië, wordt gezien als een tweederangs gemeenschap. Met weinig interesse in onderwijs is de groep vatbaar voor sociale, gezondheids- en economische problemen. Vrouwen en kinderen zijn hiervan de grootste slachtoffers. Het event op 2 december gaat bijdragen aan de bouw van een communitycenter voor onderwijsprogramma’s.

De dresscode van het gala op 2 december is Black and White. Dat klinkt opmerkelijk voor een bijeenkomst met zo’n kleurig thema. Marijke Veldhoen, directeur NDI zegt hierover: “De kleding vormt juist een mooi contrast met de omgeving die heel kleurrijk zal zijn. Het wordt een avond vol verrassingen, dat is zeker.”

Wendy van den Hoeven (Salesmanager Congrescentrum Orpheus) is zeer enthousiast over de samenwerking met stichting New Day Impact. “Al twee keer eerder hebben we een event met NDI en een show van Up with People mogen huisvesten. Bij Orpheus komt het  evenement volledig tot zijn recht in onze theaterzalen en reeds gerenoveerde Bijvoet & Holt Foyer en Restaurant. Beleving en aandacht zijn de toverwoorden. Wij werken altijd samen met onze techniekpartner Nieuwenhuis Audiovisuele Apparatuur; samen met hen maken we er op 2 december een geweldig evenement van.”

Kaarten voor de benefietvoorstelling zijn nog steeds verkrijgbaar via de website www. upwithpeople.org/apeldoorn. Voor vragen of meer informatie kan men contact opnemen met Marijke Veldhoen, telefoon 06-51024213 of e-mail info@newday-impact.nl