Stedendriehoek

Najaar vol oppeppende activiteiten in de Stedendriehoek

De herfst is aangebroken; tijd voor verandering maar toch nog even genieten van het laatste wat de zomer te bieden heeft. Onderstaand vind je een mix van activiteiten voor jong en oud in de Stedendriehoek.

Geen zin om de deur uit te gaan maar om lekker een spelletje te doen op je computer? Maar uitgekeken op wat je al kent? Dan kun je je spelletjes misschien wel ruilen of heeft iemand uit je buurt misschien net het spel dat jij zoekt. Op het platform van ruiljegames.nl kun je toffe games uitzoeken. Voeg games toe die jij zelf niet meer speelt en wilt ruilen. En zoek de leukste games uit die jij graag wilt spelen. Zie: go-kids.nl/stedendriehoek/winkelen/Ruiljegamesnl

Escape Room voor hele gezin
Ben je op zoek naar een perfect en origineel uitje voor het gezin? Boek dan een Escape Room bij multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo. Er zijn diverse themakamers met special effects en live begeleiding van  instructeurs. De Escape Rooms zijn geschikt voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 8 en 9 jaar. Er zijn vier spelers vanaf 8 jaar nodig om de kamer goed op te lossen. In elke Escape Room kunnen vier tot zes personen spelen. Er kan ook in diverse kamers tegelijk gespeeld worden met maximaal achttien personen. Je zou zelfs een Tijdsbattle kunnen organiseren. Kids jonger dan 8 jaar spelen gratis mee. Kinderen t/m 11 jaar krijgen €5,- korting.

Elektrische step
Tot 1 november kun je op de elektrische step of E-Chopper nog genieten van de natuur in de IJsseldelta. De hipste manier van vervoer duurt 1,5 uur op een step die 25 kilometer per uur rijdt. De Kickbike Fat Max steps sturen met grote precisie en zijn makkelijk in gebruik. Vanaf Bussloo loopt een prachtige route langs het meer van Bussloo, door de bossen, via de Voorster Klei en de Wilpse Klei langs de IJssel en via de bossen weer terug naar Bussloo. Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo biedt ook stadsrondritten aan op bepaalde dagen en tijden, bijvoorbeeld door het centrum van Apeldoorn, Zutphen of Deventer. Voor meer informatie, kijk op de website pitchputtbussloo.nl/activiteiten/elektrische-step/
Locatie: Withagenweg 17 in Bussloo.

ZERO55
In ZERO55 kun je met kinderen in- en outdoor karten, bowlen, lasergamen en meer stoere activiteiten. Het entertainment center aan de Dubbelbeek biedt bij zowel goed als slecht weer echt een uitdagend dagje uit voor kinderen. Sommige activiteiten zijn zelfs al mogelijk vanaf 6 jaar. Naast genoemde activiteiten vind je er ook mini escape rooms, de digitale escaperoom X-Cube, een virtual reality arena, een interactieve klimwand en diverse arcade games.
Adres: Dubbelbeek 52 in Apeldoorn. Website: zero55.nl/apeldoorn

Spelen en speuren
Buitenspelen, speuren naar herfstvruchten en eikels verzamelen: in de herfstvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen bij de Ulebelt. Kinderen mogen droge en schone eikels inleveren bij de dierverzorgers voor 10 cent per kilo. De inzameling gaat door tot 23 oktober óf tot de 1.000 kilo bereikt is. Voor jonge kinderen ligt een speurtocht klaar met vijf verschillende soorten natuur-doe-opdrachten om op allerlei plekken op het terrein uit te voeren. De speurtocht is gratis af te halen bij de receptie of de stal.
Adres: Duikerstraat 15/Maatmansweg 3 (fietspad) in Deventer. Zie: www.ulebelt.nl

Herfstmarkt
Op de Oorsprong is zondag 23 oktober een Herfstmarkt met de focus op voeding en etenswaren, maar ook allerlei andere producten: broodje rendang, droge worst, wijn, honing, lekkere kaas en pompoenen. Duurzame kleding, sieraden en tuingereedschap wordt ook aangeboden. Als je te veel appels hebt, neem ze mee! Voor elke 10 kilo appels krijg je één fles cider van een halve liter terug. Kijk voor info op www.iesselcider.nl. Op de markt kun je je ook inschrijven voor de inkoopcoöperatie; als lid kun je biologische streekproducten inkopen tegen zeer schappelijke prijzen.
Adres: Spanjaardsdijk 68 in Schalkhaar tussen 11.00 en 17.00 uur. Zie: www.nieuweoorsprong.nl

Brocante in Koetshuis
Houd je van antiek en Franse brocante? Neem dan op zondag 23 oktober eens een kijkje in het oude Koetshuis met rieten dak aan de Parallelweg 8 in Gorssel. Je kunt van 11.00 tot 16.00 uur snuffelen naar een leuk item voor je interieur, een antiek sieraad of een origineel cadeau. Voor ieder wat wils en door de eigenaren zorgvuldig uitgezocht op (Franse) markten, veilingen en uit exclusieve boedels.

Ontbijt in Apenheul
Start je bezoek aan Apenheul nog vóór openingstijd met een luxe ontbijtbuffet in restaurant de Apegaap. Een heerlijk begin van de dag, waarna je als eerste het park inloopt. Het ontbijt kan door maximaal 35 personen worden bijgewoond. Het is dus echt een unieke beleving om te ontbijten bij de apen. Zondag 23 oktober is de laatste dag dat dit mogelijk is tussen 9.00 en 10.00 uur. Zie: apenheul.nl
Adres: J.C. Wilslaan 21 in Apeldoorn.