Stedendriehoek

Mourad El Bannouri winnaar Acht van Apeldoorn

APELDOORN – Onder ideale weersomstandigheden is zondag de 44e editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon gehouden. De Acht van Apeldoorn werd gewonnen door Mourad el Bannouri (Marokko) in een tijd van 22:59, tweede werd Emmanuel Lejeune uit België op zes seconden na de winnaar en derde Yannick Michiels uit België met 23:15. Bij de vrouwen won Tabitha Wambui Gichia in een tijd van 25:47, de tweede plek was er voor Sarah Lahti met 26:14 op de teller en derde Jacelyn Gruppen met 27:15. Een compleet overzicht van de winnaars staat op www.midwintermarathon.nl bij het kopje Uitslagen.

Op de Asselronde ging Dominik Fabionowski uit Duitsland als eerste over de streep (1:19:37), tweede werd Thorben Dietz uit Duitsland (1:20:19) en derde Justin Mahieu (België) met 1:20:56. Bij de dames ging de eerste plek naar de Belgische Manuela Soccol. (1:33:26), de Wageningse Mireille Baart werd tweede met 1:36:28 en derde Radka Churanova uit Tsjechië met 1:37:45.

Een recordaantal van 14.635 deelnemers had zich ingeschreven voor het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland. Voorzitter Frans Mulderij: “Waar we vandaag absoluut niet over konden klagen was het weer, dat was werkelijk ideaal. Er zijn diverse parcoursrecords gesneuveld en dat maakt het helemaal tot een ongekend bijzondere dag. Onze penningmeester heeft de komende dagen dus iets te doen. Bijzonder was ook het afscheid van topper Dennis Licht, mooi dat hij ons evenement had uitgekozen om nog een keer echt te schitteren. En dan hadden we ook nog Petra Kaminkova, onze topper uit Tsjechië. Ook nu won zij weer, dit keer op de Mini Marathon 10EM. Deze vrouw is niet te stoppen!”

“Het mooie weer heeft zeker bijgedragen aan het massaal opgekomen publiek, vooral bij de Acht van Apeldoorn was er geen doorkomen aan”, zo vervolgt Mulderij. “Rijen dik, vanaf de start tot De Naald stond het publiek rijen dik. Het was echt heel gezellig druk op de Loolaan. Alle drukte in de maanden voorafgaand aan het evenement heeft zich helemaal uitbetaald met de enorme opkomst van lopers en toeschouwers.”

En dan de vrijwilligers. Mulderij: “Ook vandaag hebben onze vrijwilligers de lopers een warm onthaal gegeven”, zo onderstreept Mulderij. “We hebben een ongelooflijk trouwe club mensen (zo’n 450 op deze dag) die ervoor gezorgd hebben voor waar we nu staan. We zijn een van de grootste hardloopevenementen van het land maar belangrijker is dat lopers de inzet van deze vrijwilligers enorm waarderen. Daarom zeg ik ook nu weer: hulde aan onze vrijwilligers!”

Overige winnaars (mannen)
• Decathlon Mini-Marathon – 10 EM: 1e Youssef Banniz (48:48), 2e Andrzey Starzynski (49:29, Polen), 3e Hendrik Pfeiffer (49:55, Duitsland)

Bij de dames:
• Decathlon Mini-Marathon – 10 EM: 1e Petra Kaminkova (58:01, Tsjechië), 2e Ingrid Versteegh (59:31), Pauline Claessen (1:00:55).

Stentor Kidsrun – 1 km (allen uit Apeldoorn):
• 3-6 jaar: bij de jongens Vigo Oosterhoff en bij de meisjes Elin Steenbergen, beiden uit Apeldoorn
• 7-9 jaar: bij de jongens Jeremy Eilander en bij de meisjes Ninthe Koks, beiden uit Apeldoorn
• 10-12: bij de jongens Bruno van den Dungen en bij de meisjes Tess van Randtwijk (beiden uit Apeldoorn)

Een compleet overzicht van de uitslagen kunt u vinden op www.midwintermarathon.nl
De 45ste editie van de Midwinter Marathon vindt plaats op zondag 4 februari 2018.