Stedendriehoek

Mia uit Apeldoorn wint auto in VriendenLoterij PrijzenMarathon

APELDOORN – Goed nieuws voor Mia uit Apeldoorn. Zij won tijdens de nationale actie ‘VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids een auto. Mia zat nietsvermoedend op een terras in Vaassen in de zon

“Waar is Mia?”, roept Lucille Werner over het terras waar Mia van een kop koffie geniet. Mia springt direct op om plaats te nemen in haar nieuwe auto. Mia: “Wauw! De auto zit heerlijk. Dit is geweldig!”

Deze maand organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids een nationale actie voor kinderen met een metabole ziekte. Daarom werd Mia op deze bijzondere manier verrast.

Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs een van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Op dit moment organiseert de VriendenLoterij samen met Metakids de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op vriendenloterij.nl/metakids