Stedendriehoek

Merida City Mountainbike Apeldoorn start met sterk internationaal deelnemersveld!

APELDOORN – Op zondag 3 september organiseert Stichting Streetrace Apeldoorn voor de tweede maal Merida City Mountainbike op het Marktplein in de Apeldoornse binnenstad. De race is onderdeel van de officiële UCI Wereldbeker Mountainbike ‘Eliminator’.

In 2016 was het evenement een officieel side event van de giro dItalia. Er werden voor diverse niveaus mountainbikewedstrijden gereden op een parcours met spectaculaire obstakels. De race ging zelfs door het stadhuis. Dat laatste zal op 3 september niet het geval zijn. De organisatie wil graag dat het publiek de wedstrijden kan volgen. In de vorige editie waren de renners even uit het zicht. Dit jaar wordt een compact en snel parcours op het Marktplein in de binnenstad van Apeldoorn uitgelegd.

De wedstrijd in Apeldoorn is dit jaar onderdeel van een internationale UCI Wereldbekerserie. In Apeldoorn wordt ronde 5 van de wereldbeker verreden. Hiervoor hebben de renners wedstrijden gereden in Amerika Duitsland Italië en België. Bij de elite rijders staat een sterk internationaal deelnemersveld aan de start. Aanwezig is o.a. de huidig Europees kampioen Titouan-Perrin-Ganier en de Nederlandse topper XCE Jeroen van Eck (regerend Nederlands Kampioen en voormalig Europees Kampioen).

Het programma biedt daarnaast ruimte voor de jeugd en toerrijders om ook over het parcours te rijden. Er is zelfs een aparte kidsrace. Aankomende zondag is het tevens koopzondag in de binnenstad. Een ideaal moment om het evenement te combineren met een bezoek aan de Apeldoornse binnenstad.

Programma zondag 3 september
12:30 – 13:45 uur: open training
13:45 – 14:00 uur: kids race
14:00 – 15:30 uur: UCI World Cup XCE voor mannen en vrouwen
15:35 – 15:55 uur: citizen race
16:00 – 16:30 uur: Shorttrack XCC
16:45 uur: start van de ceremonie
Deelnemers kunnen zich aanmelden via de site van City Mountainbike: www.citymountainbike.com