Stedendriehoek

MAX vervult wens voor nieuwe laptop

APELDOORN – Bij Ontmoet & Co aan de Roggestraat werken ongeveer dertig vrijwilligers, die zich inzetten om het voor de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Onder hen zijn ook veel ouderen die zo zelfstandig mogelijk willen blijven leven.
Annie Testerink en Henriëtte Oosterhoff van Ontmoet & Co constateerden echter dat de senioren met enige regelmaat in de problemen komen omdat een groot deel van het leven via computers loopt en ze er zelf thuis geen een hebben. “We hebben hier wel een computer staan voor hulp, maar die is verouderd en daarom maakt vrijwel niemand er nog gebruik van.” Het ondernemende duo schreef daarom een brief naar MAX Maakt Mogelijk met de wens voor een nieuwe computer, en bij voorkeur een laptop. “Zo kunnen we de ouderen die hier komen, blijven helpen.”
Welnu, die laptop kwam er! Een delegatie van MAX bracht het apparaat onlangs hoogstpersoonlijk naar de Roggestraat. Evelyn Adams vertelt namens de stichting MAX Maakt Mogelijk: “Sommige van de ingestuurde wensen komen op televisie in het programma MAX Maakt Mogelijk met presentator Jan Slagter bij omroep MAX. Andere wensen die vervuld worden, zijn te zien in het MAX Magazine, het omroepblad van omroep MAX. De wens uit Apeldoorn zal binnenkort in het blad te lezen zijn. Tevens doneren wij geld en vervullen wensen zonder publiciteit. De stichting legt hierbij de focus op kwetsbare ouderen in binnen- en buitenland.”
Foto: Annie Testerink en Henriëtte Oosterhoff van Ontmoet & Co zijn dolblij met de laptop.