Stedendriehoek

Live muziek, foodtrucks en kindervermaak

APELDOORN – Zeg je Roots in the Woods, dan zeg je Beekpark. Deze hoofdlocatie wordt van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober omgetoverd tot een festivalterrein dat is gevuld met natuurlijke herfstdecors, knisperende vuurtjes, live muziek, theater, foodtrucks, Roots eigen BurlBier plus andere speciaalbieren en in de avonduren een betoverend spel van licht door het bladerdak. Side events zijn er in Hoenderloo (Landal Miggelenberg) en Oldebroek (Landal Landgoed ’t Loo). Alle locaties zijn gratis toegankelijk, voor activiteiten en voorstellingen kan een kleine bijdrage worden gevraagd.

In het Beekpark trapt vrijdag 19 oktober DJ Maurice Jeunhomme af. Vanaf 17.00 uur is het tijd voor de grootste vrijdag-herfst-borrel van Nederland. Rond 20.00 uur start HoppaH met muziek waarop je niet stil kunt blijven zitten. Vanaf 21.30 uur gaat het bladerdak eraf met de Zuco 103, de meest effectieve Afro-Electro-Samba unit die er is. De laatste platen van de avond behoren aan DJ Maurice Jeunhomme. Op zaterdag 20 oktober gaat de Gigant mainstage over op echte Roots-muziek. Herman Brock jr. laat heerlijke Nederlandse bluegrass klinken. Daarna golven rauwe, vintage gitaarsounds in combinatie met een magnifieke folk- en soulstem door het park tijdens het optreden van Blackbird. Singer-songwriter Jay-Roon brengt, bijgestaan door vele gastmuzikanten, sfeervolle, swingende en soms intieme rootsplaten. Het slotakkoord op deze zaterdagavond vol rootsrock is voor Jick Munro & The Amazing Laserbeams. De Nachtadvocaat is op deze avond de DJ.

Theater is te vinden rond het keukentje van Crêpes de la bête, waar drie nazaten op acrobatische wijze het eens zo chique crêpes-restaurant draaiende proberen te houden. Kijk uit voor de vliegensvlugge Magic Herman die onder andere verbaast met ‘balletje-balletje’, maar dan met echte transparante glazen.

De Kidsarea is wederom goed gevuld. Het Apenheul Klim- en Klauterbos is niet te missen, net als de Klimbos Rootsjbaan. Wat kinderen ook niet willen missen is de zelfgemaakte popcorn en brood. En dan zijn er ook nog de voorstellingen in het Orpheus Kindertheater van onder andere Sam & Joyce, Sprietsels, Groentje en Theatergroep Ranja. Zondag 21 oktober host de Gigant mainstage een andere line-up, te beginnen met Nathan James Trio. Met wasbordgitaar, stompbox van oude planken en mondharmonica wordt Roots overgenomen door zelfbedachte muziek. Daarna loskomen van tijd en plaats met Garrett T. Capps. The Goon Mat & Lord Benardo brengt rauwe, wilde en supersexy boogie blues uit Luik, België. DJ Pappy ODaniel draait deze dag zijn beste platen. Opzwepen doen ook de jongens en meisjes van Turbo Touw Tornado op zondag. De theatershows spelen ook op zondag. Extra die dag in het Orpheus kindertheater is theater Groentje met heerlijk dans- zang- en doe-theater. En natuurlijk wordt middels diverse foodtrucks ook de inwendige mens vertroeteld.

Het festivalterrein is zaterdag 20 en zondag 21 oktober vanaf 12.00 uur gratis toegankelijk voor iedereen. Kinderen kunnen onder meer genieten van een gevarieerd kindertheater mogen pompoenen uithollen vetbollen maken en marshmallows roosteren boven het vuur. Verder zijn er diverse outdoor-activiteiten en veel live optredens van lokale artiesten. Op beide dagen is er de mogelijkheid om te genieten van een hapje en een drankje op het strand. Op zaterdag sluit de poort om 21.00 uur. Ook op zondag vinden tal van activiteiten plaats voor kinderen draait het theaterpodium op volle toeren en klinken de lekkerste blues folk en americana klanken van het muziekpodium. Op zondag is Roots om 18.00 uur afgelopen.