Stedendriehoek

Kom naar Eerbeek als je durft voor Halloween Ride

EERBEEK – Het begon in 2009 als een eenmalig feestje, maar inmiddels weten mensen uit het hele land Eerbeek te vinden als het Halloween is. De organisatie vindt deze vijfde editie dan ook reden om nog groter uit te pakken. Spanning, uitdaging, plezier en feest zijn kenmerkend voor dit Eerbeekse fenomeen.

Halloween Ride
Naast de vele activiteiten die er in deze periode worden gehouden, vindt op zaterdag 29 oktober een spannende, spookachtige fietstocht plaats. Eerbeek verandert dan in een echte spookstad, dus wie durft het aan? “De klap op de vuurpijl is natuurlijk de Halloween Ride op 29 oktober, waaraan meer dan 3000 mensen op de fiets gaan deelnemen. Ook dit jaar zijn er nieuwe bedrijven die hun deuren openen voor de deelnemers, want dit betreft geen fietstochtje over de geijkte paden.”

Maar liefst vier routes door en rondom Halloween Eerbeek zorgen ervoor dat ruim 3000 deelnemers op de fiets een spookachtige tocht beleven. Veertig kilometer door de wereld van Halloween. Met duizenden lampjes in de kleur van de route is verdwalen niet mogelijk, maar of ze het einde van de route halen…dat is nog maar de vraag. “Je komt onderweg van de ene nachtmerrie in de volgende terecht en de meer dan tachtig doorkomsten onderweg zorgen voor een beleving die niet snel zal worden vergeten.”
In dresscode Halloween rijden de duizenden fietsers om klokslag 19.00 uur weg bij sporthal De Bhoele. Bij de splitsingslocatie kiest iedereen zijn of haar eigen route. Vanaf dat moment wenst de organisatie iedereen een spookachtige tocht en heel veel sterkte.

Halloween Party
Halloween Eerbeek is niet compleet zonder de spookachtig spannende en griezelig gezellige Halloween Party in De Bhoele. De zaal gaat om 17.00 uur open en om 20.00 uur begint de Halloween Party. Ook worden rond dat tijdstip de eerste fietsers door de zaal van De Bhoele verwacht. Rond 22.00 uur barst het feest volledig los met live band Big Bird. De vijf onweerstaanbare mannen zorgen voor een energieke show, die doorgaat tot in de kleine uurtjes, terwijl ondertussen de fietsers nog steeds door de zaal komen, maar ook live beelden te zien zijn van diverse locaties op de route. Voor meer informatie, zie de website www.halloweeneerbeek.nl