Stedendriehoek

Knuffelberen voor KiKanin Gelre ziekenhuizen

APELDOORN/ZUTPHEN – De Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) heeft als doel om geld in te zamelen voor onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Op dinsdag 22 november verkopen twee vrijwilligers van KiKa en Gelre ziekenhuizen knuffelberen in de centrale hal van Gelre Apeldoorn. Op dinsdag 29 november doen zij dit ook in Gelre Zutphen. Op beide dagen tussen 10.00 en 16.30 uur.

De grote beren zijn verkrijgbaar in zeven kleuren en kosten €7,95 per stuk, de kleinere beren in vijf verschillende kleuren kosten €5,95. De helft van de opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar kinderkanker.
KiKa heeft als doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting. Momenteel vinden de onderzoeken plaats in zeven verschillende academische ziekenhuizen.

In februari 2016 werd gestart met de bouw van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De start van de bouw is een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van kinderoncologie. Binnen dit centrum worden hoog complexe zorg en het onderzoek naar kinderoncologie in Nederland geconcentreerd. De nauwe samenwerking tussen onderzoekers en kinderoncologen moet ertoe leiden dat meer kinderen met kanker genezen. Doelstelling is dan ook om de genezingskans van kinderkanker in 2025 te verhogen van 75% naar 95%
De nieuwbouw zal eind 2017 gereed zijn, waarna het Prinses Maxima Centrum begin 2018 voor alle kinderen met kanker in Nederland de deuren opent. Meer informatie is te vinden op de website www.kika.nl