Stedendriehoek

Knipdag Haarwensen bij Julianatoren

APELDOORN – Stichting Haarwensen verzorgt in samenwerking met Stichting Lach voor een Dag op zondag 23 juli een speciale knipdag bij kinderpretpark Julianatoren. Tijdens deze vijftiende knipdag kunnen donoren hun haren, met een minimale kniplengte van 30 centimeter, afstaan om daar prachtige pruiken van te maken. Deze pruiken worden gratis geschonken aan kinderen met kanker, van wie de ouders de financiële middelen niet hebben om zelf een pruik te kopen. Een team van vrijwilligers, bestaande uit professionele kappers en visagisten, zorgt voor een korte moderne frisse coupe voor de donoren.

Stichting Haarwensen

De Stichting Haarwensen is in 2007 opgericht en heeft als doelstelling om alle kinderen tot en met 18 jaar, die door een medische behandeling of andere vorm van alopecia hun haar verliezen, te voorzien van een gratis pruik. Op dit moment mochten zij 1068 kinderen verblijden. Met deze speciale knipdag hopen zij nog meer gratis pruiken te kunnen maken.

 

Stichting Lach voor een Dag

Al vele honderden compleet verzorgde wensdagen mocht Stichting Lach voor een Dag verzorgen voor zieke kinderen. Van rijden in een limousine, een hele dag genieten in een pretpark tot aan een ontmoeting met je favoriete sprookjesfiguur. Niets is hen te gek. Speciaal voor de knipdag bij de Julianatoren heeft deze stichting, opgericht door Van Hoorne Entertainment, geregeld dat Rapunzel, bekend van haar lange vlecht, ook op deze bijzondere knipdag aanwezig is.

 

Haardonoren kunnen zich aanmelden met naam, foto en leeftijd via e-mail d.a.groeneveld@kpnmail.nl. Het haar dient minimaal 30 centimeter afgeknipt te kunnen worden. Informatie over Stichting Haarwensen is te vinden op www.haarwensen.nl