Stedendriehoek

Kanaalconcerten sluiten zomer af

APELDOORN – Vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus vindt alweer de twaalfde editie van de Kanaalconcerten plaats. Een prachtig en uniek nazomerfestival in de buitenlucht met muziek en lekker eten op de sfeervolle kanaaloevers van Apeldoorn. Beide dagen vinden er optredens plaats van hoog niveau, waaronder Trijntje Oosterhuis op zaterdag. De toegang is gratis.

Het betreft een mooie afsluiting van de zomer, met op vrijdagavond Zuco 103. De band die met haar jazzy mix van samba en electro heel Europa veroverde. Op zaterdag is er een spectaculair optreden van Trijntje Oosterhuis, onder begeleiding van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast zijn er genoeg andere optredens deze dagen om van te genieten. De Skyblasters, DJ Jazzper, vele andere artiesten en de Smaakparade maken het weekend compleet!

 

Een festival is niet compleet zonder een hapje en drankje. Lekker eten en drinken horen nu eenmaal bij een mooie nazomeravond. Dus daarom vind je op de Kanaalconcerten de Smaakparade. Diverse restaurants uit onze eigen regio laten je graag proeven wat ze in huis hebben. Ze presenteren hun gerechten in kleine hapjes, zodat bezoekers van alles kunnen proberen. Aanwezig zijn Ramblas, Leef eten & drinken, De Pastafiets, Farmer’s Steakhouse, Coffee Rebel en IJssalon Van Swoll. De Smaakparade is op vrijdag en zaterdag geopend. Je kunt vanaf de middag tot laat in de avond terecht voor een hele maaltijd of lekkere trek. De avond uit is zo compleet.

 

Programma

Het programma voor vrijdag 25 augustus ziet er als volgt uit: 17.00 uur Smaakparade, businessborrel en DJ Jazzper, 19.00 uur Vermuyen & Friends, 20.00 uur Zuco 103, 22.00 uur DJ Jazzper en 22.30 uur Afterparty met Later als je Big Band. Zaterdag 26 augustus wordt afgetrapt om 17.00 uur met de Smaakparade, buurtborrel en DJ Jazzper, om 17.30 uur About the Bush, 19.00 uur Bien Étonné, 20.00 uur Trijntje Oosterhuis met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en, tenslotte, om 23.00 uur Afterparty met Skyblasters.

De organisatie is blij met de komst van zangeres Trijntje Oosterhuis. “Ze won meerdere Edisons, heeft verschillende grote hits gehad met sterren als Marco Borsato en Lionel Richie en staat op dit moment regelmatig op het podium met Ladies of Soul. Wat zijn we trots dat ze dit jaar schittert op de zaterdagavond van de Kanaalconcerten!”

 

Locatie

Het festivalterrein ligt langs de kanaaloevers in Apeldoorn, in het plantsoen achter restaurant de Brugwachter (Molenstraat-Centrum 625). Parkeren is mogelijk in Parkeergarage Koninghaven. Deze garage is zowel vrijdag- als zaterdagavond geopend tot 24.00 uur. Na middernacht kan men met de uitrijkaart alsnog het gebouw in- en uitrijden. Vanaf station Apeldoorn CS ligt het festivalterrein op 10 minuten lopen.