Stedendriehoek

Jubilerend Powerpop brengt legendes tot leven

APELDOORN – Powerpop is hét pop- en rockkoor van Apeldoorn. “Wij dragen graag onze naam uit: popkoor met muzikale power! Ons koor bestaat uit zo’n 45 vrouwen en mannen. Onder de energieke leiding van onze dirigent Wilco Stronks onderscheiden we ons met bijzondere popsongs. De nummers die wij zingen zijn gearrangeerd door onze dirigent en hebben daarmee een geheel eigen geluid, terwijl ze wel heel herkenbaar blijven.”

“Wij zingen altijd meerstemmig. Meestal gaat het om vierstemmige arrangementen, maar ook voor zesstemmige arrangementen draaien we onze hand niet om. Het zijn meestal stevige popsongs, maar we houden ook van lekkere rockballads.”Powerpop bestaat deze maand twintig jaar laat dat heuglijke feit niet ongemerkt voorbijgaan. “Op zaterdag 23 juni vieren wij  ons jubileum met een groot optreden in theater Orpheus. Het concert heet Legends Live en iedereen is uiteraard van harte welkom.”

Het optreden bestaat uit vier blokken, vertelt woordvoerder Gerard van der Tol: “We beginnen met het blok Dutch legends. “Hierin passeren nummers van Nederlandse artiesten de revue, zoals Kensington, Bløf en The Golden Earring, waarvan we ‘When the lady smiles’ zingen met een solo-optreden van Ton Denekamp, één van onze baritons.” In blok twee staan The Past Legends centraal. “We zingen nummers van artiesten die ons inmiddels zijn ontvallen, zoals Michael Jackson, David Bowie en Bob Marley. In dit blok hebben we een gastoptreden van de Apeldoornse zangeres Joyce Rising. Met haar zingen we ‘I wanna dance with somebody’ van Whitney Houston.”

Het derde blok  is gereserveerd voor de Living Legends. “Nummers van onder andere U2 (Vertigo) en Justin Timberlake komen daarin aan bod. Daarnaast wagen de mannen van Powerpop zich aan Dancing in the dark van Bruce Springsteen en gaan de dames helemaal los met het nummer Material Girl van Madonna.”

Powerpop eindigt de avond met een blik op de toekomst: Legends of the Future. Er komen nummers langs van The Script, Jess Glynne en The American Authors, namen van artiesten die nog aan het begin van hun carrière staan, maar die de potentie hebben om tot een legende uit te groeien. Een deel van de nummers die PowerPop zingt, wordt begeleid door een dansgroep van Tim Koldenhof Producties. “Met Powerpop, Joyce Rising en deze dansgroep wordt het een echte Apeldoornse avond.” Kaarten voor het concert zijn voor 15 euro verkrijgbaar via de website www.orpheus.nl

Gerard van der Tol eindigt met een oproep voor nieuwe enthousiaste zangers en zangeressen: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Zij kunnen zich aanmelden via e-mail contact@popkoorpowerpop.nl en een keertje komen kijken bij onze repetities, elke woensdagavond in het clubgebouw van handbalvereniging Achilles, Laan van Kerschoten 12. Zie ook onze website www.popkoorpowerpop.nl.”