Stedendriehoek

(Inter)nationale top naar Royal Polo at the Palace

APELDOORN – “De organisatie van Royal Polo at the Palace loopt op rolletjes. We hebben een hele mooie groep van landelijke en regionale sponsoren aan ons weten te binden en dat is toch de basis om het poloweekend mogelijk te maken”, vertelt Albert Hakkers namens de organisatie.

Royal Polo at the Palace vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 augustus. Onlangs heeft de organisatie een Comité van Aanbeveling (CvA)-vergadering gehad met Fred de Graaf, Frederike Everts en Michel van Maarseveen (op de foto van links naar rechts). In die bijeenkomst is het programma doorgenomen en zijn zaken zoals de begroting besproken. “De CvA is belangrijk voor ons om te toetsen of we op de goede koers liggen en voor het krijgen van suggesties en ideeën. Wij hebben een zeer betrokken CvA en de bijeenkomsten zijn altijd zeer inspirerend voor ons en verlopen in een prettige sfeer.”
Hakkers vervolgt: “Voor de CvA is het natuurlijk ook leuk om bij zo’n project betrokken te zijn en deel te nemen aan het creatieve proces en de nieuw op te bouwen aspecten van Royal Polo. Ook over de nieuwe polo-shirts, de webshop en de luxury boudoir was veel enthousiasme. Inmiddels zijn ook de namen van de polospelers bekend en wij zijn zeer verheugd dat naast Argentijnse profs ook de top van de Nederlandse polospelers aanwezig is. Bovendien hebben we in alle teams een mix van mannen en vrouwen.”
Polo is een van de weinige sporten in de wereld waar op professioneel niveau de teams worden samengesteld met mannen en vrouwen in een team. Voor het polospel is het belangrijk dat de teamhandicaps (niveau van spelers) in balans zijn.
“Wij zijn er van overtuigd dat we een hele mooie line-up van teams hebben en het is absoluut op papier niet te zeggen welk team de meeste kans maakt om met de King’s Cup naar huis te gaan. Het beloven superspannende polomatches te worden. Inmiddels zijn de teamsponsoren druk bezig om hun klanten te mobiliseren, zodat hun team kan worden aangemoedigd om te winnen.” De winnende teamsponsor mag de King’s Cup mee naar huis nemen en een jaar op het bedrijf tonen. “Meestal staat hij dan met trots bij de receptie of hoofdingang. Afgelopen jaar was KIM Nederland de trotse winnaar en Han Reinders heeft de trofee een jaar lang mogen tonen.”
De King’s Cup is een wisseltrofee die ieder jaar opnieuw wordt ingezet; alleen de naam van de winnaar blijft achter als gravure in de sokkel. De King’s Cup is overigens een ontwerp van Frans Polman uit Apeldoorn. Het bestuur van Royal Polo at the Palace heeft hem gevraagd om de trofee te ontwerpen als een sculptuur van brons. Frans is opgegroeid in de achtertuin van Paleis Het Loo en hij heeft zich door die ervaring tot het ontwerp van de King’s Cup laten inspireren. Daarmee heeft de King’s Cup zijn roots op Paleis Het Loo liggen.