Stedendriehoek

Inspiratie met hout en bloemen

APELDOORN – Van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 juni houdt de twintigjarige Michelle Joren een bloemenexpositie onder de titel Wood & Flower Inspiration. Ze volgt een opleiding Bloem en Design aan het AOC-Oost in Twello en voor de afronding van haar opleiding houdt Michelle een eigen expositie met twaalf florale objecten. De tentoonstelling is te bezichtigen bij Veldkamp Thuis, Stationsstraat 110 te Apeldoorn.

“Qua thema van mijn expositie heb ik gekozen voor hout”, vertelt Michelle. “Omdat ik het erg leuk vind om met natuurlijke materialen te werken. Daarbij is hout een veelzijdig materiaal. Het kan op verschillende manieren verwerkt worden. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en ik daag mijzelf uit om verder te denken dan gewoon ‘hout’.” Door te werken met hout en bloemen krijgen de objecten een robuust effect, maar tegelijkertijd zijn ze sierlijk door het gebruik van bloemen en ranken.

 

“Ik heb gekozen voor de naam Wood & Flower Inspiration, omdat ik duidelijk de materialen die ik gebruikt heb in de objecten voor mijn expositie wil aangeven. ‘Wood & Flower’ staan natuurlijk voor hout en bloemen. ‘Inspiration’ heb ik gekozen omdat ik zelf geïnspireerd ben om met hout en bloemen te werken en ik wil mijn bezoekers hier ook voor inspireren.” De expositie is op donderdag 15 juni geopend van 10.00 tot 21.00 uur, op vrijdag 16 juni van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Zie ook: www.facebook.com/woodandflowerinspiration.