Stedendriehoek

Inschrijven voor Swim to Fight Cancer

APELDOORN – Het Apeldoorns Kanaal staat zondag 17 september in het teken van de tweede editie van Swim to Fight Cancer: hét zwemevenement waarin deelnemers onder het motto van ‘Love Life, Fight Cancer’ de strijd aangaan tegen kanker. Er zijn verschillende afstanden, dus zowel geoefende als minder geoefende zwemmers kunnen meedoen en met hun deelname sponsorgeld ophalen in de strijd tegen kanker.

Vorig jaar had de eerste editie van Swim to Fight Cancer plaats in het Apeldoorns Kanaal en met ruim 150 deelnemers en een opbrengst van ruim €125.000,- was deze primeur een groot succes. “Natuurlijk willen we dit jaar méér: meer deelnemers, meer publiek en nóg meer geld! Dit jaar zijn er niet alleen individuele en teamafstanden, maar ook is er een Estafette Swim (powered by Rabobank) waarbij een team sámen 1600 meter zwemt. Net zoals vorig jaar wordt er in het Apeldoorns Kanaal gezwommen tussen de Deventerstraat en de Molenstraat”, aldus de organisatie.

 

Afstanden

Er kan per team of als individu ingeschreven worden voor de volgende afstanden: individuen zwemmen 1,5 kilometer en ook voor teams is de afstand per persoon 1,5 kilometer. Nieuw is de Estafette Swim waarbij een team sámen een afstand van 1600 meter aflegt. Ook is er die dag een Junioren Swim (12 tot 18 jaar) waarbij de deelnemers 200, 400, 600 of – als ze heel goed geoefend zijn – 1500 meter zwemmen. Voor de jongste zwemmers is er op zondag 10 september de Kids Swim in Malkander. Hier kunnen kinderen met zwemdiploma A aan meedoen om zo ook hun steentje bij te dragen!

 

Iedereen die zich vóór zaterdag 1 juli inschrijft, profiteert van het actietarief: volwassenen betalen €50,-, junioren €25,- en BusinessTeams betalen €1000,-. Na 1 juli bedraagt het inschrijfgeld respectievelijk €75,- en €50,-. Inschrijven is mogelijk via de website www.swimtofightcancer.nl (klik op 055 Apeldoorn). Deelnemers gaan tevens de uitdaging aan om minimaal €250,- aan donaties binnen te halen. Uiteraard worden deze donaties ingezet voor kankeronderzoek, hét doel van Swim to Fight Cancer. Deelname aan de Kids Swim in Malkander is overigens gratis. Ook van deze jongste zwemmers vraagt de organisatie een donatie door zich (per gezwommen baantje) te laten sponsoren.

 

Fight Cancer
Fight Cancer is de overkoepelende organisatie die onder het motto ‘Love Life, Fight Cancer’ de strijd aangaat tegen kanker. Fight Cancer streeft ernaar om in zoveel mogelijk steden een ‘Swim’ te organiseren en dit jaar wordt in de volgende zes steden gezwommen: Delft, Hoorn, Eindhoven, Dordrecht, s Hertogenbosch en Apeldoorn. De opbrengsten van Fight Cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk onderzoek en preventie. De opbrengst wordt ook besteed aan fellowships: persoonlijke beurzen voor jonge talentvolle artsen en onderzoekers die een belangrijke rol zullen spelen in kankeronderzoek in Nederland.