Stedendriehoek

Het Zonnehuis in Beekbergen feestelijk heropend

BEEKBERGEN – De cliënten kregen de eer; met het vullen van aardewerk potten met mooie kamerplanten heropenden zij samen met Erwin Höppener (Raad van Bestuur, Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o.) vorige week officieel het vernieuwde Zonnehuis.

Tijdens de heropening werd een nieuwe gedenksteen onthuld en werd stilgestaan bij het glas-in-loodraam, dat al lange tijd in het bezit is van Het Zonnehuis. Het heeft een mooie plek gekregen in de hal.
De vernieuwingen verhogen het woon- en leefcomfort van de cliënten. ZGA e.o. gaat mee met de tijd en past locaties aan bij de huidige wensen. In Het Zonnehuis zijn op de begane grond twee psychogeriatrische afdelingen met elkaar verbonden door een glooiende wand. Dit creëert meer bewegingsruimte. Zo kan er nu een wandeling gemaakt worden naar bijvoorbeeld de binnentuin. Deze ruimte heet nu de Molentuin, bedacht door de dochter en kleindochter van cliënt mevrouw Van Ark. Daarnaast zijn er tal van voorzieningen toegevoegd. Zo is het centrale hart op de begane grond een gastvrije ruimte geworden om elkaar te ontmoeten en zijn de tuinen opgeknapt.

Het Zonnehuis is het oudste verpleeghuis van Nederland en onderdeel van ZGA e.o. Het is een gezellig huis waar zowel mensen wonen met lichamelijke klachten als mensen met dementie. Het ligt aan de rand van het gezellige dorp Beekbergen, waar men kan genieten van de mooie natuur en het dorpse karakter.

Stemlocatie en rondleiding
Het Zonnehuis is woensdag 15 maart een stemlocatie voor de Tweede Kamerverkiezingen. Voor belangstellenden is het mogelijk om Het Zonnehuis (Dorpstraat 49 in Beekbergen) te bezichtigen tijdens diverse rondleidingen.