Stedendriehoek

Groot evenement rond Giro voor hele familie in Beekpark

Het team Giro 055, met vanaf links Yvonne Tiemes, Ronald Kok, Marco Veldhuizen, Wouter van de Bunt en Roger de Frankrijker. Bas Wiegmans ontbreekt op de foto.

APELDOORN – Aan de start van de Giro d’Italia in Apeldoorn wordt op vele manieren aandacht geschonken. Een van de leuke initiatieven en activiteiten in dit kader betreft een tweedaags familie-evenement in het Beekpark te Apeldoorn, op donderdag 5 en vrijdag 6 mei, onder de naam Sport Entertainment Food Drinks & More. De bezoekers kunnen twee volle dagen genieten van een onderscheidend programma voor alle leeftijden.

 

Bedenkers van het festival zijn Jumbo-ondernemer Wouter van de Bunt en Roger de Frankrijker van De Reizende Barmannen, een Apeldoorns horecaconcept. Zij maken inmiddels deel uit van het team Giro 055, dat verder bestaat uit Yvonne Tiemes, Marco Veldhuizen, Ronald Kok en Bas Wiegmans. “Een groep van sportliefhebbers die graag een leuk, laagdrempelig evenement wilde organiseren voor de ‘gewone man’, voorafgaand aan en tijdens de Giro. We zijn een samenwerking aangegaan met Apeldoornse ondernemers, zonder winstoogmerk. Daaronder zijn een aantal grote partijen, zoals de Jumbo, Lotto-Toto, fietsfabrikant Bianchi en Futurumshop.nl.”

Het belooft een spetterend evenement te worden voor jong en oud. “Op 5 mei, eind van de middag, vindt de ploegenpresentatie voor de Giro plaats op het Marktplein. Leuk voor de toeschouwers natuurlijk, maar er zit wel een hek tussen. Aansluitend op de presentatie komen de renners van de Lotto-Jumboploeg naar het Beekpark en zijn ze voor iedereen aanspreekbaar”, vertelt Wouter, die met zijn supermarkt Jumbo van de Bunt onlangs ook partner is geworden van Giro Gelderland/Side Events.

Het evenement is – uiteraard – volledig op de wielersport gericht, maar de naam van het festival geeft het al aan: er is ook volop muziek, eten en drinken aanwezig. “Er is live muziek, we hebben dj’s en aan een prachtige show wordt nog volop gewerkt. Op culinair gebied zijn er food trucks, een bar met speciaalbieren, voor de dames prosecco en wijn. Daarnaast komt er een speciaal Kinderdorp met veel vermaak en presenteren we kramen met Lotto-Jumbo-artikelen en van Futurumshop.nl, natuurlijk ook de perfecte partner voor ons festival.”

Voor meer informatie en het laatste nieuws rond het festival, zie: facebook.com/Giro055.