Stedendriehoek

Giro: de ploegenpresentatie

Giro d’Italia op het marktplein in Apeldoorn. Op foto: Tom Dumoulin.(Foto: Rob Voss – www.robvoss.nl)

APELDOORN – Het Marktplein in Apeldoorn was donderdagavond afgeladen voor de ploegenpresentatie van de Giro d’Italia. De organisatie adviseerde zelfs om niet meer naar het plein te komen in verband met de drukte. De Italiaanse organisatie maakte er een waar visueel spektakel van.

Op het plein zelf kon het publiek genieten van de favorieten. Tom Dumoulin, die in de tijdrit meedoet om de roze trui, genoot de grootste populariteit. Ook de enige Gelderse deelnemer, Maarten Tjallingii, werd hartstochtelijk toegejuicht door het publiek. Verder kon het publiek genieten van de favorieten op de eindzege, zoals Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali en Mikel Landa.
Burgemeester John Berends was apetrots. “Dit is bijna niet Nederlands, zo druk. Het was voor ons even uitproberen, ook qua podium met de catwalk. Maar de renners kunnen door iedereen worden bekeken. En daarom blijven ze staan.”
Ook het weer werkte gegarandeerd mee aan het succes van de ploegenpresentatie. Zanger Waylon, geboren en getogen in Apeldoorn, gaf aansluitend een spetterend optreden.

Giro d’Italia op het marktplein in Apeldoorn. Op foto: Tim Koldenhof. (Foto: Rob Voss – www.robvoss.nl)

Giro d’Italia op het marktplein in Apeldoorn. Op foto: Zanger Waylon. (Foto: Rob Voss – www.robvoss.nl)

Giro d’Italia op het marktplein in Apeldoorn. Op foto: Etixx. (Foto: Rob Voss – www.robvoss.nl)

Giro d’Italia op het marktplein in Apeldoorn. (Foto: Rob Voss – www.robvoss.nl)