Stedendriehoek

Gezocht: gastles of bedrijfsbezoek

STEDENDRIEHOEK – Technische bedrijven in de provincie Gelderland kunnen zich sinds kort aanmelden voor Gastlessen, zó geregeld. De nieuwe kosteloze dienst werd ontwikkeld door TechniekTalent.nu en brengt scholen in het voortgezet onderwijs en bedrijven, die een gastles of een bedrijfsbezoek willen organiseren, bij elkaar. Hoe meer bedrijven zich aanmelden, hoe sneller en makkelijker er matches tussen scholen en bedrijven tot stand kunnen komen.

De vraag naar goed opgeleide technici zal de komende jaren alleen maar toenemen. Jongeren hebben echter niet altijd een juist beeld van werken in de techniek. Daarom is het contact tussen scholen en het toekomstig werkveld, dus bedrijven in de regio, zo belangrijk. Edmee Maas, programmamanager bij TechniekTalent.nu: “Veel bedrijven zetten zich in om de instroom van jong technisch personeel te bevorderen. Hiervoor hebben zij behoefte aan een toegankelijk netwerk van scholen. Aan deze vraag komt Gastlessen, zó geregeld tegemoet.
Deze nieuwe dienst brengt bedrijven en scholen in de omgeving met elkaar in contact waardoor, op basis van aangegeven wensen en behoeften, matches ontstaan.” Wie beter dan een technisch bedrijf in de eigen regio kan laten zien wat techniek in de praktijk inhoudt? Daarom roept TechniekTalent.nu alle technische bedrijven in Gelderland op zich aan te melden voor Gastlessen, zó geregeld. Geïnteresseerde bedrijven kunnen een mail sturen naar info@gastlessenzogeregeld.nu of een bezoek brengen aan https://www.gastlessenzogeregeld.nu/ en zich aanmelden.