Stedendriehoek

Gelderse Sportprijs 2018 voor Annemiek van Vleuten

APELDOORN – Wielrenster Annemiek van Vleuten is de winnaar geworden van de Gelderse Sportprijs 2018. In het sfeervolle Theater Orpheus in Apeldoorn zagen de aanwezigen in een video op een groot scherm hoe de 36-jarige wielrenster uit Wageningen de prijs uitgereikt kreeg door Teun Mulder, de winnaar van de Gelderse Sportprijs in 2017.

Van Vleuten ontving de Gelderse Sportprijs niet alleen voor haar fenomenale prestaties in 2018, waaronder de wielerrondes Giro Rosa en La Course. Mede hierdoor eindigde zij bovenaan in het eindklassement van de Women’s World Tour. Ondanks een aantal (zware) blessures heeft zij aangetoond een hele grote sporter én winnaar te zijn. Annemiek van Vleuten zelf: “2018 was echt een topjaar. Mijn beste jaar ooit. Het meest trots ben ik op de eindzege in La Course, een wedstrijd waarin de hele wereld meekeek en die veel vrouwen geïnspireerd heeft om ook te gaan fietsen. Dat ik mede hierdoor de Gelderse Sportprijs in ontvangst mag nemen, is een hele mooie waardering vanuit Gelderland.”
Kort voor het gala kreeg Jelle van Gorkom van Jochem Schellens, directeur Papendal, de Positiviteitsprijs uitgereikt. Tijdens het gala werd een video van deze uitreiking getoond. De BMX’er die eerder dit jaar in coma lag na een zware val, was zichtbaar verrast met de prijs. “Het is een mooie prijs en ik vind het vooral bijzonder dat ik deze prijs van Jochem krijg uitgereikt. We hebben veel meegemaakt samen dit jaar.”

Kracht
Het thema kracht stond dit jaar centraal tijdens het Gelders Sportgala. De kracht die sporters moeten hebben om prestaties te leveren De kracht van trainers, familie en vrienden. Maar ook de kracht van de samenwerking. Tijdens het Netwerkbuffet, voorafgaand aan het Gelders Sportgala, kreeg de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) al de Samenwerkingsprijs uitgereikt door minister Bruno Bruins (VWS), Jan Markink (gedeputeerde Provincie Gelderland) en Nathan Stukker (wethouder Sport gemeente Apeldoorn). Deze prijs stond voor het eerst op het programma.

Gelders Sportgala
Tijdens het Gelders Sportgala worden de Gelderse topsporters en talenten geëerd. Het gala wordt jaarlijks georganiseerd in opdracht van de provincie Gelderland. Dit jaar was Apeldoorn de gaststad van het Gelders Sportgala 2018. Presentatie was in handen van Sjoerd van Ramshorst, presentator van NOS Studio Sport.