Stedendriehoek

Geen ‘Flappie einde’, maar een warme kerst voor Joseph en Maria

Soms hebben konijnen pech, soms geluk. En sommige konijnen hebben beide op dezelfde dag. Yvonne de Carpentier, fractievoorzitter van… jawel… Partij voor de Dieren, trof op het Marktplein twee dwergkonijntjes aan in een hok met, volgens Yvonne, alleen wat water.

“Het zijn duidelijk ‘binnenkonijntjes’, ook gezien hun kooi, niet gewend aan de koude buitenlucht. Ze waren heel angstig, ze wisten uiteraard niet wat ze te wachten stond. Ik kon het niet aanzien en heb de dieren snel meegenomen. Dit om te voorkomen dat mensen met slechte bedoelingen de onschuldige diertjes zouden meenemen. Je moet er niet aan denken dat iemand ze als Flappie voor het kerstmaal zou willen gebruiken. Ze stonden er trouwens zonder vers hooi of ander eten, wat ook schadelijk voor ze is want om te overleven moeten ze 24 uur per dag kunnen beschikken over vers hooi vanwege hun spijsvertering.”

Vanwege het nalaten van de zorgplicht heeft Yvonne melding gedaan bij de politie. Inmiddels zijn de konijnen opgevangen door een particulier opvanggezin uit Klarenbeek. Zij hebben al vaker gedumpte konijnen opgevangen. “Want helaas komt het vaker voor dat mensen op een nare manier konijnen op straat zetten. De gevonden dieren worden vrijdag onderzocht door een dierenarts en na castratie wordt er een liefdevol huis voor deze twee lieve konijntjes gezocht. Omdat het bijna kerst is en ze opvang nodig hadden heb ik het stelletje Joseph en Maria genoemd. In elk geval hebben ze voor deze kerstdagen een veilige en warme stal.”