Stedendriehoek

FuturumShop kiest voor duurzame pakketbezorging

APELDOORN – Wielrenners en mountainbikers die een bestelling doen bij FuturumShop, kunnen er nu voor kiezen om hun pakketje nog dezelfde avond thuis te laten bezorgen op de fiets via Fietskoeriers.nl. De webshop is daarmee de eerste grote webshop in Nederland die hun klanten de keuze geeft om hun pakketjes op een duurzame manier te laten bezorgen.

 

De dienst zal als eerste uitgerold worden voor klanten uit Apeldoorn, waar FuturumShop zelf gevestigd is. Hiermee heeft het bedrijf Fietskoeriers Apeldoorn, als lid van Fietskoeriers.nl, de primeur om pakketjes voor de grootste online shop voor wielrenners en mountainbikers te mogen bezorgen. Pakketjes worden nog dezelfde avond op de fiets thuisbezorgd.

Fietskoeriers.nl is de duurzaamste pakketbezorger van Nederland. Het bedrijf heeft als doel pakketbezorging in Nederland te verduurzamen door pakketten in de steden te bezorgen op de fiets en in de rest van Nederland in auto’s op groengas. Pakketten die in de stad moeten worden bezorgd, worden hierbij in een hub aan de rand van de stad afgeleverd, zodat de fietskoerier de ‘last mile’ kan verzorgen. Zo wordt extra verkeersdruk in de stad voorkomen en blijft de uitstoot van CO2 tot een minimum beperkt.

Harmen van der Meulen, directeur en eigenaar van FuturumShop, is enthousiast over de samenwerking: “Naar mijn mening moet elk pakketje binnen de stad met de fiets worden bezorgd. Het is een feit dat het klimaat in de stad beter moet: gezondere lucht voor onze kinderen, maar natuurlijk ook voor ons als sporters! Niets is zo fijn als wielrennen of mountainbiken in de gezonde buitenlucht. Daar kan iedereen zijn steentje aan bijdragen en wij, FuturumShop.nl, als shop voor wielrenners en mountainbikers zeker! Daarom zijn we zo blij met deze samenwerking en hopen we dit nog veel verder uit te kunnen bouwen!”