Stedendriehoek

Festijn met Bouwsteentjes in Americahal

APELDOORN – De Nederlandse LEGO®-vereniging De Bouwsteen houdt voor de eerste keer in het weekeinde van 9 en 10 september in de Americahal, Laan van Erica 50 te Apeldoorn, het Festijn met Bouwsteentjes. Op dit evenement kunnen bouwers, verzamelaars en liefhebbers van LEGO® hun hart ophalen.

De Bouwsteen is een vereniging met ruim 700 LEGO®-enthousiastelingen die laten zien wat je allemaal met LEGO® kunt bouwen. Of het nu gaat om imposante gebouwen, diorama’s van STAR WARS™, vrachtwagens of spoorbanen. Daarnaast hebben veel leden indrukwekkende verzamelingen van LEGO®. De vereniging organiseert enkele keren per jaar door heel Nederland deze clubdagen waar je de creaties van de leden kunt bekijken, maar ook nieuwe, tweedehands en losse LEGO®-onderdelen kunt kopen.

Tijdens het evenement Festijn met Bouwsteentjes worden diverse activiteiten voor de kinderen verzorgd. Er is een gigantische LEGO®-bouwhoek, een luchtkussen en er zijn bouwwedstrijden met prijzen. Voor, tijdens en na het bezoek kan men terecht op de diverse horecaterrassen voor een hapje en een drankje. Tijdens het festijn is er tevens een demonstratie minecraft. Voor de tentoonstelling is een bijzonder gebouw in LEGO® nagemaakt: Paleis Soestdijk.

“Bent u op zoek naar missende onderdeeltjes of een unieke doos/model van vroeger? Regelmatig ontbreekt het laatste steentje. U zoekt die doos van vroeger, toen u zelf met LEGO® speelde. U kunt tijdens het evenement nieuwe en gebruikte LEGO® kopen. Dus bent u op zoek naar dat unieke steentje of set, kom dan zeker”, nodigt een woordvoerder iedereen uit. “We zoeken voor het evenement overigens nog verzamelaars en bouwers die hun bouwwerken ten toon willen stellen. Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar evenementen@debouwsteen.eu.”

Het festijn is zowel op zaterdag 9 september als zondag 10 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt 4 euro per persoon. Zie ook de website www.debouwsteen.eu of de facebookpagina voor meer informatie.

Lezersactie
Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor het evenement Festijn met Bouwsteentjes, kunnen zelf een LEGO®-bouwwerk maken en een foto hiervan mailen naar redactie@stedendriehoek.net. De foto van het mooiste bouwwerk wordt zelfs beloond met een LEGO®-pakket ter waarde van €100,-.