Entertainment

Voorstelling “WIJ generatie Z” van dansgezelschap !MPACT in première in het Havenkwartier

Op maandagavond 24 juni gaat de nieuwste voorstelling van dansgezelschap !MPACT uit Deventer in première op een bijzondere locatie: het Havenkwartier in Deventer. Het stuk heeft de titel “WIJ generatie Z” en het Havenkwartier bleek de perfecte locatie om dit stuk vorm te geven.

!MPACT is een modern dansgezelschap dat dans betekenisvol maakt. Met dans als taal wil !MPACT vertellen wat in woorden soms moeilijk te vangen is.

!MPACT bestaat voor een groot deel uit dansers van generatie Z; de generatie geboren tussen 1995-2010. Met de voorstelling “WIJ generatie Z” willen de dansers graag laten zien wat het betekent om jong te zijn en in de huidige maatschappij hun weg te vinden. Wat komt er op hen af, hoe bereiden zij zich voor op de toekomst? Het verhaal van deze eigen generatie staat centraal in deze nieuwe voorstelling. Als generatie Z met de ervaringen van Corona achter de rug worden ze enerzijds gezien als een probleemgeneratie, maar aan de andere kant ook als een veerkrachtige groep jongeren.

Met dit onderwerp zijn de dansers aan de slag gegaan in het repetitieproces van !MPACT. Door met elkaar te delen, te onderzoeken en de locatie van het Havenkwartier er in te betrekken is er een inspirerende voorstelling ontstaan. Naast dans zullen er ook andere disciplines verweven worden in het stuk, zoals spoken word en video. Het zal een dynamische voorstelling zijn, waarbij het publiek wandelend op een aantal verschillende plekken in het Havenkwartier een choreografie zal zien. Een voorstelling die dus ook zeker geschikt is voor een jongere doelgroep (generatie Z) maar uiteraard is iedereen, van welke generatie ook, van harte welkom bij deze !MPACT voorstelling. Hij zal deze maandagavond 24 juni driemaal getoond worden; om 19.00 uur, 20.15 uur en 21.30 uur. De kaartverkoop gaat middels het “pay what you can” principe, waarbij je zelf de prijs voor het kaartje bepaalt. Op deze manier hoopt !MPACT zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven te genieten van deze bijzondere dansvoorstelling op locatie.

Ga voor meer informatie of de kaartverkoop naar de website www.impactdanst.com