Stedendriehoek

Eerste lustrum voor Apeldoorn Trofee

APELDOORN – Voor de vijfde keer wordt de Apeldoorn Trofee mogelijk gemaakt door sponsoren. De uitreiking vindt plaats op maandagavond 31 oktober. Hiervoor heeft de jury de beschikking gekregen over de Koning Willem Alexanderzaal van Theater Orpheus.

Naast de schouwburg zijn de andere sponsoren die garant staan voor een feestelijke vrijwilligersavond: Rotary Apeldoorn Zuid en Rotary Apeldoorn Noord, Achmea, Rabobank Apeldoorn, Atlant Zorggroep, De Goede Zorg, Stimenz en Nieuwsblad StedenDriehoek. De eerste aanmeldingen/nominaties voor de Apeldoorn Trofee zijn al binnen, maar tot 15 september zijn aanmeldingen welkom via de website ApeldoornTrofee.nl. Met de vraag ‘Hoeveel zijn vrijwilligers u waard?’ nodigt de jury de Apeldoornse ondernemers uit hetzij in natura hetzij in euro’s een bijdrage te leveren voor een nog feestelijker dankjewel aan de Apeldoornse vrijwilligers.

‘Enorme kick’
Vorig jaar vond de uitreiking plaats in Apenheul. De winnaar was toen Het Logeerhuis van Sint Nicolaas. Arendo Sturre, voorzitter van de stichting Sint Nicolaas Apeldoorn, meldde de jury recent nog eens: “De Apeldoorn Trofee is geweldig om te mogen ontvangen en het geeft vrijwilligers een enorme kick om zo’n blijk van waardering te krijgen.”
De Apeldoorn Trofee is de prijs voor een vrijwilligersorganisatie of (burger/vrijwilligers) initiatief, die zich onderscheidt of een nieuwe ontwikkeling in gang zet. Kortom, een initiatief dat het vrijwilligerswerk in Apeldoorn op de kaart zet, anderen inspireert om ook vrijwilligerswerk te gaan doen en het vrijwilligerswerk in al zijn verscheidenheid zichtbaar maakt. Het doel van de Apeldoorn Trofee is de waardering uit te kunnen spreken voor het werk dat vele vrijwilligers in Apeldoorn uitvoeren. Het klinkt cliché, maar vrijwilligerswerk is een vorm van maatschappelijke smeerolie van de samenleving.

Particulier initiatief
Het is dit jaar de vijfde keer dat de jury via sponsoring de Apeldoorn Trofee kan realiseren. Voorheen vond dit plaats onder de naam Louise de Brauw Prijs, op initiatief van de gemeente Apeldoorn. Na de gemeentelijke bezuinigingsronde in 2011 is het een particulier initiatief geworden.
De jury van de Apeldoorn Trofee bestaat uit: Paul Blokhuis, wethouder Gemeente Apeldoorn (voorzitter jury); Henk van der Ziel (vandeRegie) (voorzitter stichting); Dikky Jongman (Stimenz /Verenigingsburo); Truus Kremer (Seniorenplatform Apeldoorn); Rianne Burgers (Atlant); Rob Goedkoop (Vormvisie); Bas Hidding (Etiam Consultancy); Richard Klein (Intersport Jonker); Marc Looijen (Nieuwsblad StedenDriehoek).