Stedendriehoek

‘Duurzaam hoeft niet saai te zijn’

APELDOORN – Zaterdag 16 juni van 10.30 tot 16.30 uur wordt het weer feest bij StadsAkkers. Alweer voor de derde keer vindt het Festival Levenslustig plaats. “Een festival waar we laten zien dat duurzaam niet saai hoeft te zijn”, aldus Marijke van der Wekke.

“Kom kijken naar onze akker, proef onze aardbeien, doe mee met de rondleiding en rust daarna lekker uit met koffie en taart in het zomertentrestaurant. Op het festival loopt dit jaar ook Magic Stefan rond. Hij goochelt met kaarten en met onze groenten en kruiden. Ook maakt Stefan ballonfiguren die de kinderen mee naar huis mogen nemen.”
En er zijn nog veel meer leuke activiteiten voor kinderen op het festival. “Een springkussen natuurlijk, maar ook een speurtocht en de scouting waar je kunt leren pionieren. Je kunt een vaderdagcadeautje maken. Of kopen natuurlijk bij één van de lekkere en interessante marktkramen die er staan. Het aanbod is divers: onze eigen groenten en kruiden en onze aardbeien, het kaaslokaal alweer voor de derde keer en Han van Margan met arganolie. Maar ook Petra’s theekraam met verschillende soorten thee om te proeven en te kopen, zelfgemaakte sieraden, kleding en kaas van onze eigen geiten- en schapenhouder, honing van BijenPeter en de WildAkker met diverse producten.”