Stedendriehoek

Duizend nieuwe deelnemers Avondvierdaagse

APELDOORN – Het Apeldoorns Wandel Comité verzorgt dit jaar voor de 63e keer de Avondvierdaagse. Vanuit Sportpark Orderbos, bij SV Orderbos afdeling voetbal, starten van maandag 18 tot en met donderdag 21 juni elke avond tussen 18.10 en 19.00 uur de wandelaars op de routes van 5 of 10 kilometer.

Op donderdag 21 juni is er een feestelijke intocht onder begeleiding van vijf muziekkorpsen vanaf de Joost van de Vondellaan. De intocht start om 19.45 uur en gaat via de Waltersingel, John. F. Kennedylaan, Henri Dunantlaan en Asselsestraat naar Sportpark Orderbos. Toeschouwers kunnen het best terecht op de Asselsestraat. 

“Doordat de Avondvierdaagse Ugchelen dit jaar niet doorgaat, verwachten we 3.200 betalende deelnemers van 29 scholen. Dit zijn 1.000 extra deelnemers en 10 extra scholen ten opzichte van 2017. Vanwege deze toename is het niet meer mogelijk om als nieuwe school deel te nemen aan de Avondvierdaagse Apeldoorn”, aldus de organisatie. 

“Onze sponsoren Jumbo van de Bunt en Wiegmans zorgen voor een versnapering onderweg. Na afloop kunt u bij de ijscowagen van Brouwer een lekker ijsje kopen. Via de Rabobank Clubkas Campagne hebben we dit jaar extra materialen kunnen aanschaffen om te zorgen voor een veilige Avondvierdaagse. Via de actie Nederland Schoon zorgen wij voor een schone Avondvierdaagse. Vrijwilligers die een helpende hand willen bieden zijn welkom; wij zijn op zoek naar extra medewerkers voor het uitzetten van het parkoers en naar verkeersregelaars.” Voor meer informatie kan men terecht op de website www.awc-avond4daagse.nl.